«ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ!» Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΑΤΚΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

08ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:30
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Μεγ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα)
ΧΑΡΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2021, 12:38Εκτύπωση

Το Δίκτυο Φύλου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας ξεκινάει τις δράσεις και τις συναντήσεις του για τη φετινή χρονιά!

Πρώτος σταθμός, η ανοιχτή εκδήλωση-συζήτησή μας, με τίτλο «"Δεν θα σιωπήσουμε!" Η κατάσταση και οι προκλήσεις για τα γυναικεία και τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 19:30 στην ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Μ. Αλεξάνδρου 136, Αθήνα).

Με τις ομιλήτριες της εκδήλωσης και τα μέλη του δικτύου, θα πιάσουμε το νήμα από τις νικηφόρες εκστρατείες και τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και θα συζητήσουμε για την κατάσταση των γυναικείων και ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων στην Ελλάδα και διεθνώς.
Αιχμές θα αποτελέσουν η έμφυλη βία, τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και φυσικά υποθέσεις όπως αυτή του Ζακ Κωστόπουλου και του αιτήματος για δικαιοσύνη, που μέσα από τη δημόσια σφαίρα και τις κινητοποιήσεις των υπερασπιστριών/ών ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν ανοίξει μια ζωντανή συζήτηση στην ελληνική κοινωνία.

Σας περιμένουμε να μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς, καθώς και να ξεκινήσουμε την κοινή μας δράση! Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει και σχετική φόρμα για συμμετοχή στο Δίκτυο Φύλου, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε και εδώ: https://forms.gle/Gnd9nnM2ejXntmBC6 

Ομιλήτριες:
Ζωή Κόκαλου, Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie

Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη, υπεύθυνη εκστρατειών, Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας

Ιωάννα Στεντούμη, νομικός – μέλος του Δικτύου Φύλου της Διεθνούς Αμνηστίας

Θα χαιρετήσουν η Διευθύντρια του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γλυκερία Αράπη και η Πρόεδρος του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Μαρία Κομνηνού.

Θα συντονίσει η Χαρά Καραγιαννάκη-Μιχάλογλου, υπεύθυνη ακτιβισμού του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

«Δεν θα σιωπήσουμε!» Η κατάσταση και οι προκλήσεις για τα γυναικεία και τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.