ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΜΕ Η ΣΕ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΩ

20ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 201927ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
VAULT Theatre Plus / Πολυχώρος VAULT, Μελενίκου 26, Αθήνα 104 47
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η παράσταση ανεβαίνει την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και θα συνεχιστεί κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ως τις 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 9 μ.μ. στο VAULT Theatre Plus / Πολυχώρος VAULT.

Δημοσιεύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2019, 13:06Εκτύπωση

«Στο μέλλον θα πρέπει να λογοδοτήσουμε στα παιδιά μας όχι τόσο για τις άσχημες πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο για την αποτρόπαιη σιωπή των καλών.»
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η παράσταση «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω», από τη Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα, σε σύνθεση κειμένων και σκηνοθεσία Κοραής Δαμάτη, τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστίας!

Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο, στοιχεία από έγκυρους οργανισμούς, γραπτά σημαντικών ανθρώπων για το παιδί, ιστορικά ντοκουμέντα των τελευταίων εβδομήντα ετών, μαζί με αναφορές σε στατιστικές, συγκρίσεις και έρευνες πάνω στον γενικό όρο κακοποίηση του παιδιού, αλλά και στις άπειρες υποδιαιρέσεις του.

Μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο για την πολλαπλής μορφής κακοποίησή τους.

Παρόλο που, κατά γενική ομολογία, έχει βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των παιδιών σε σχέση με το παρελθόν, υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια παιδιά που ζούνε σε τραγικά άσχημες συνθήκες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, 168 εκατομμύρια παιδιά –το ένα στα δέκα παγκοσμίως–, εργάζονται στους τομείς της γεωργίας, στις κατασκευές, τη βιοτεχνία και τη βαριά βιομηχανία, αμειβόμενα με ψίχουλα.

Παιδιά ζητιανεύουν όλη μέρα στους δρόμους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν.

Παιδιά πρόσφυγες αφήνουν μια εμπόλεμη ζώνη προσπαθώντας με δυσκολία να επιβιώσουν και να ενταχθούν σε ένα ξένο γι’ αυτά κοινωνικό σύνολο.

Παιδιά του τρίτου κόσμου πεθαίνουν καθημερινά από την ασιτία και από επιδημίες.

Παιδιά στρατολογούνται χωρίς τη θέλησή τους βιώνοντας  καθημερινά απάνθρωπες καταστάσεις.

Παιδιά πέφτουν  θύματα βίαιης και σκληρής μεταχείρισης είτε από τους ίδιους τους γονείς, είτε από συγγενείς, είτε από διάφορα εγκληματικά κυκλώματα.

Παιδιά δέχονται μορφές κακομεταχείρισης μέσα σε διάφορα ιδρύματα από τους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί.

Παιδιά έχουν τιμωρηθεί με βάναυσο τρόπο, έχουν υποστεί ξυλοδαρμό, έχουν διωχθεί από το σπίτι, έχουν γίνει αποδέκτες απειλών και μόνιμου εκφοβισμού.

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889 / Προπώληση : https://www.viva.gr/tickets/theater/polyxoros-vault/katanoise-me-i-se-katavroxthizo/?fbclid=IwAR114mEDj0ox50H4U47MSUkU0lbBl9z8h1K22iWcqOwGosYmO4N4jOI1IcU

trailer παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=vT64mPumqdI&feature=share&fbclid=IwAR0v3eCBhkPpZ3Y1t4bQmngIis39PX-B3ER6jsSXLWlWwKvKTV_0kncH3v0

Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.