ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

21ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
18:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Ακαδημίας 60, Αθήνα 106 79, Ελλάδα
ΧΑΡΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2017, 12:32Εκτύπωση

Η Διεθνής Αμνηστία Ελλάδας και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σας προσκαλούν σε  ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Θεμελιώδη δικαιώματα, διώξεις και ελευθερία του λόγου στην Τουρκία σήμερα»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 18:00 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, «Μιχ. Επ. Ζαφειρόπουλος», Ακαδημίας 60, Αθήνα.

Ομιλητές:

  • Ragip Duran, δημοσιογράφος - συγγραφέας
  • Ειρήνη Αβραμοπούλου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος – Βρετανική Σχολή Αθήνας
  • Κλειώ Παπαπαντολέων, Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής  Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
  • Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μελπομένη Μαραγκίδου.


Ο Ragip Duran έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε τουρκικά ΜΜΕ, στο BBC και το AFP,  καθώς και ως ανταποκριτής της γαλλικής Liberation στη Τουρκία, ενώ έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Τουρκίας ζητήματα που αφορούν στην ηθική των ΜΜΕ. Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του έρευνας και της υπεράσπισης της ελευθερίας του τύπου έχει βραβευτεί με τιμητικές διακρίσεις. Στην ομιλία του θα αναφερθεί στα ζητήματα της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του τύπου καθώς και τις διώξεις δημοσιογράφων από τις τουρκικές αρχές. Η Ειρήνη Αβραμοπούλου, διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ και μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ιδίου Πανεπιστημίου, θα επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με τα κινήματα γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ στην Τουρκία. Η Κλειώ Παπαπαντολέων, δικηγόρος και Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής  Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, θα αναφερθεί στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και στις συνέπειες που αυτή έχει στους Τούρκους αυτοεξόριστους στην Ελλάδα και την ελληνική έννομη τάξη. Τέλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα εστιάσει στο ζήτημα της οπισθοχώρησης του κράτους δικαίου και των διώξεων απλών πολιτών, δημοσιογράφων καθώς και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, με αφορμή τη δίκη των 10 της Κωνσταντινούπολης (Istanbul10) και του Taner Kılıç η οποία συνεχίζεται στις 22 Νοεμβρίου.


Θεμελιώδη δικαιώματα, διώξεις και ελευθερία του λόγου στην Τουρκία σήμερα
Τουρκία
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.