ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

17ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:00
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Filopappos Hill, Thisseio, Athens, Athina 104 38, Ελλάδα
ΧΑΡΤΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς στο: 210 36 00 628 ή μέσω e-mail στο: activism@amnesty.org.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουνίου 2017, 10:57Εκτύπωση

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου), το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει δράση στο λόφο Φιλοπάππου το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19:00.

Ακτιβιστές/τριες θα διηγηθούν μαρτυρίες προσφύγων, ενισχύοντας τις φωνές τους, εστιάζοντας:

• Στην απελπισία που απορρέει από την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

• Στην αγωνία και την απελπισία που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων των ρατσιστικών επιθέσεων.

• Στις απάνθρωπες και μη ασφαλείς συνθήκες που επικρατούν σήμερα σε ορισμένους καταυλισμούς, και ιδιαίτερα στην ευαλωτότητα γυναικών και παιδιών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί δίπλα στη λαξευμένη μαρμάρινη σκηνή της καλλιτέχνιδας Rebecca Belmore, με τίτλο Biinjiya'iing Onji (“Από μέσα), που εκτίθεται εκεί στο πλαίσιο της Documenta 14. Μια σκηνή, άλλο ένα εφήμερο μνημείο, αλλά για ολοένα και μεγαλύτερο διάστημα ένα σπιτικό για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αποτελεί μαρτυρία μιας εμπειρίας που, για πολλούς/ες, είναι μια κατάσταση αέναης έκτακτης ανάγκης, ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο. Η δουλειά της Rebecca Belmore γίνεται η φωνή, κυρίως όσων τους έχει επιβληθεί να σιγούν, και ενισχύει εκείνους που χρειάζονται ευρύτερο κοινό, εκείνους που είναι πρόσφυγες και πρέπει διαρκώς να φτιάχνουν το σπιτικό τους οπουδήποτε μπορούν.

Ενισχύοντας τις φωνές των προσφύγων
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.