ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 1Ο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ (ΕΔΕΔ) ΤΗΣ ELSA GREECE

Δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου 2015, 15:13Εκτύπωση

H Διεθνής Αμνηστία στηρίζει τη διοργάνωση του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ) της ELSA Greece. Η διαγωνιστική διαδικασία του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης θα διεξαχθεί στις 8-10 Μαΐου 2015 στην Θεσσαλονίκη και θα προσομοιώνει τις διαδικασίες ενώπιον Εφετείου σε ζητήματα Ποινικού Δικαίου υπό τα πρότυπα γνωστών διαγωνισμών διεθνούς εμβέλειας. Η συντονίστρια δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας, Δήμητρα Σπαθαρίδου, θα παρευρεθεί στην Τελετή Έναρξης της 8ης Μαϊου και θα απευθύνει ενημερωτική εισήγηση για την παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας κατά των βασανιστηρίων. Οι συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από τις τρεις νομικές σχολές της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή) και θα αξιολογηθούν επί της γραπτής και προφορικής παρουσίασης των επιχειρημάτων τους. Η προφορική διαδικασία θα λάβει χώρα κατά κύριο λόγο στις αίθουσες του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και θα είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Η ELSA Greece (Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδας) αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της ELSA (European Law Students’ Association), του μεγαλύτερου, ανεξάρτητου, μη πολιτικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού φοιτητών Νομικής και νέων δικηγόρων με δράσεις που αποσκοπούν στην απόκτηση διεθνούς κατάρτισης και επαρκών επαγγελματικών προσόντων, στην μετεκπαίδευση και περαιτέρω εμβάθυνση σε καίρια νομικά ζητήματα των μελών της, καθώς και στην προώθηση του γόνιμου νομικού προβληματισμού και την σύνδεση της νομικής θεωρίας με την πράξη.

Στην παραπάνω κατεύθυνση επιλέχθηκε η θεματική των βασανιστηρίων για την φετινή διοργάνωση υπό το πρίσμα  της σύνδεσής της τέλεσης αυτών με την σημασία θεμελιωδών για την ανθρώπινη υπόσταση αξιών που αποτελούν τον βασικό πυρήνα του σύγχρονου κράτους δικαίου. Στόχος είναι  η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων, νέων Ελλήνων νομικών,  αλλά και της κοινής γνώμης εν γένει πάνω σε μια συμπεριφορά όπως αυτή των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης μεταχείρισης, για την οποία η Ελλάδα πολλάκις έχει καταδικαστεί  από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.