ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ «ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»

19ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:30
Δημοσιεύθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2015, 15:42Εκτύπωση

Παράσταση UNDER με παρεμβάσεις από τη Διεθνή Αμνηστία, πρόσφυγες και μετανάστες στο Θέατρο Σημείο

 

Ανάδειξη και ενδυνάμωση των κρυμμένων φωνών που συνήθως δεν ακούγονται επιχειρεί να επιτύχει η παράσταση «UNDER - Κρυμμένες Φωνές» που παρουσιάζεται την Πέμπτη 19/2 στις 21,30 στο Θέατρο Σημείο σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία.

Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «SOS Ευρώπη: Μετανάστες και πρόσφυγες σε κίνδυνο». Θα γίνουν τρεις σύντομες παρεμβάσεις, που θα δώσουν επιπλέον ερεθίσματα για την συζήτηση με το κοινό:

«Ευρώπη, σύνορο φόβου & ελπίδας: Παραβιάσεις των δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα της Ευρώπης» με εισηγήτρια την Κριστιάνα Κυρίτση από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας

«Χωρίς τέλος: Τα βάσανα των Σύρων προσφύγων δεν τελειώνουν στην Ελλάδα» με εισηγήτρια την Fatma Sido, πρόσφυγα από την Συρία

«Ρατσισμός μέχρι θανάτου: Ρατσιστική βία εναντίον μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα» με εισηγητή το μέλος του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας Ερμάλ Μπουμπουλίμα.

Η σκηνική σύνθεση της παράστασης «UNDER-κρυμμένες φωνές» είναι μία παράσταση - σχόλιο πάνω στο θέμα της μετανάστευσης και τον τρόπο που μία σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν σε αυτή. Η παράσταση προσπαθεί να αποτυπώσει τις συνθήκες – πολλές φορές απάνθρωπες και εξευτελιστικές – μέσω των οποίων μετανάστες εγκαταλείπουν τις χώρες τους προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον. Καταγράφει, επίσης, τις δύσκολες συνθήκες ζωής μέσα στις οποίες ζουν, την έλλειψη σεβασμού, την αδιαφορία και την βία που πολλές φορές εισπράττουν.

Στόχος της παράστασης είναι να υπάρξει ένας δημιουργικός διάλογος και ένας ουσιαστικός προβληματισμός για τις νέες συνθήκες μετανάστευσης και υποδοχής αλλά και για τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Η παράσταση στηρίζεται σε πρωτογενές δραματουργικό υλικό που προέρχεται από μαρτυρίες, συνεντεύξεις, ηχητικά ντοκουμέντα, λογοτεχνικά κείμενα καθώς και σύγχρονα έργα γραμμένα από μία νέα γενιά ελλήνων συγγραφέων. Το υλικό περιγράφει με ακρίβεια, με ευθύβολο και σπαρακτικό λόγο, την περιπέτεια, το ταξίδι ζωής, και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με «κρυμμένες φωνές».

Η παράσταση ξεκινάει στις 21:30 και διαρκεί μία ώρα. Το θέατρο «Σημείο» βρίσκεται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σκηνοθεσία: Νίκος Διαμαντής

Σκηνική επιμέλεια: Άσης Δημητρουλοπούλου

Ερμηνεύουν: Έλενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας, Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν

Γενική είσοδος: 10 ευρώ – άνεργοι και μετανάστες: δωρεάν

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.