ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

15ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
05:00
Δημοσιεύθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, 14:17Εκτύπωση

Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ και τον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (πλησίον Πλ. Βικτωρίας), τηλ. 210.8215469) παρουσιάζουν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 5μμ (εισηγητής ο Δημήτρης Κερκινος)

Από την άνοιξη του σύγχρονου ρουμανικού κινηματογράφου έρχεται αυτή η ταινία που, κάτω από την πρόσοψη μιας κοινότοπης αστυνομικής πλοκής,ακτινογραφεί την αστυνομία ως «υποκείμενο», τέμνοντας με μία και μόνη κίνηση ζητήματα γλώσσας, ηθικής και πολιτικής. Μέσ’ από τη δήλωση του αστυνομικού διευθυντή «Όλα τα κράτη βασίζονται στην αστυνομία», ο νεαρός σκηνοθέτης θέτει υπό ερώτηση την πρόσφατη ιστορία της χώρας του, το τί διαχωρίζει το πρώην ολοκληρωτικό καθεστώς από τις γραφειοκρατικές δομές τής σημερινής δημοκρατίας, και προβληματοποιεί ακόμα μία φορά, με χιούμορ και ψυχολογική ευαισθησία και με λιτή αλλά ώριμη αίσθηση της κινηματογραφικής φόρμας, την αιώνια αντινομία συνείδησης και νόμου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (Poliţist, Adjectiv): Μυθοπλασία, Ρουμανία, 2009. Σκηνοθεσία-σενάριο: Corneliu Porumboiu· Φωτογραφία: Marius Panduru·

Μοντάζ: Roxana Szel· Παίζουν: Dragoş Bukur, Vlad Ivanov, Irina Saulescu, κ.ά.·

Παραγωγή: Corneliu Porumboiu & Marcela Ursu. Έγχρωμο, 115΄.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.