ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

09ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
12:30
Δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουλίου 2013, 20:06Εκτύπωση

Η Διεθνής Αμνηστία σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας έκθεσης «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - Καταπατήσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία» την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013, ώρα 12:30, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Αίθουσα «ΝΙΚΗ» - ημιώροφος, Πανεπιστημίου 52, 106 78, Αθήνα).

Η έκθεση εξετάζει πώς οι ελληνικές αρχές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων και των μεταναστών κατά μήκος των συνόρων της χώρας με την Τουρκία. Αποκαλύπτει την έκταση στην οποία οι ελληνικές αρχές χρησιμοποιούν τις «απωθήσεις» («push backs») εναντίον ομάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. Οι απωθήσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Επίσης, η έκθεση εξετάζει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις οποίες συχνά υποβάλλονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που κατορθώνουν να εισέλθουν στη χώρα.

Θα μιλήσουν:

  • Jezerca Tigani, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Διεθνής Γραμματεία (Λονδίνο)
  • Λία Γώγου, Ερευνήτρια Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, Διεθνής Γραμματεία - (Λονδίνο)
  • Ηλίας Αναγνωστόπουλος, Διευθυντής ελληνικού τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας
  • Έφη Λατσούδη, μέλος του «Χωριό Όλοι Μαζί» και Συντονίστρια της Αποστολής των «Γιατρών του Κόσμου» για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό συνεντεύξεων: Γραφείο Τύπου και Προβολής, τηλ. 210 3600628, εσωτ. 2 και press@amnesty.org.gr

Γραφείο Τύπου και Προβολής
Τηλ. 210 3600628, εσωτ. 2
Email: press@amnesty.org.gr
Ακολουθήστε μας στο Twitter: AmnestyGreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook: Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό Τμήμα
www.amnesty.org.gr

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.