ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Κάθε ώρα, κάθε στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικά όπου ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται υπό άμεση απειλή. Ένας 15χρονος κρατούμενος  βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της εκτέλεσης στην Υεμένη ενώ την ίδια στιγμή ένας νεαρός φοιτητής φυλακίζεται για τις ιδέες του στην Παλαιστίνη. Παράλληλα εκατοντάδες οικογένειες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο στην Συρία ενώ  μια γυναίκα βασανίζεται άγρια από τις αστυνομικές αρχές στην Κίνα.

Η Διεθνής Αμνηστία με βάση την καθημερινή ανάγκη για επείγουσα δράση, δημιούργησε το Δίκτυο Επειγουσών Ενεργειών, ένα δίκτυο το οποίο αριθμεί πάνω από 150.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα το Δίκτυο Επειγουσών Ενεργειών έκλεισε 40 χρόνια δράσης και συνεχίζει δριμύτερο από ποτέ τον αγώνα του για την άμεση και δυναμική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά την υφήλιο. Στο ενεργητικό μας μετράμε χιλιάδες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι πιο πρόσφατα επιτυχημένες περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις της Yorn Bopha, ακτιβίστριας από την Καμπότζη, η οποία τον Νοέμβριο του 2013, αποφυλακίστηκε και επανενώθηκε με την οικογένεια της καθώς του Mansour al-Omari ακτιβιστή από την Συρία ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λέγοντας «Είμαι έξω, είμαι ζωντανός ξανά και θα συνεχίσω να κάνω ότι έκανα πριν φυλακιστώ. Σας ευχαριστώ για το υπέροχο έργο που κάνατε για εμάς και συνεχίζετε να κάνετε για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο.»

Πως λειτουργεί;

Τα μέλη του Δικτύου Επειγουσών Δράσεων λαμβάνουν τουλάχιστον μια φορά το μήνα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο περιγράφεται η υπόθεση του ατόμου ή της κοινότητας για την οποία καλούνται να αναλάβουν επείγουσα δράση. Το ηλεκτρονικό μήνυμα περιλαμβάνει τα τηλέφωνα, φαξ, email των κρατικών αρχών, στις οποίες απευθύνονται τα αιτήματα μας καθώς και ένα προτεινόμενο μήνυμα, το οποία σας ζητούμε να αποστείλετε μέσω email έως την ημερομηνία που αναφέρεται.

Αν θέλεις λοιπόν να λάβεις και εσύ μέρος σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αποτελεσματικά δίκτυα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε γίνε μέλος στο Δίκτυο Επείγουσας Δράσης και κάνε την διαφορά !

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.