Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2020, 16:23, Από Διεθνής ΑμνηστίαΕκτύπωση

Η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Αθηνών Ηλιούπολη, το οποίο συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εγώ κι Εσύ Μαζί».

Σήμερα επισκεφθήκαμε το σχολείο, όχι για να παρουσιάσουμε εμείς τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά για να ακούσουμε με προσοχή τους μαθητές και τις μαθήτριες με τους/τις χαρισματικούς/ες εκπαιδευτικούς τους, προκειμένου να μας παρουσιάσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία/ες.

Το μάθημα ήταν βιωματικό. Η προσβασιμότητα και η συμπερίληψη, η ισότητα και η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη δεν είναι ακαθόριστες, θεωρητικές έννοιες.

Σε αυτό το σχολείο γίνοντα πράξη και είμαστε ευγνώμονες που μας άνοιξαν την πόρτα τους σε αυτόν τον μαγικό κόσμο!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το δέντρο των δικαιωμάτων των παιδιών και στολίζουν την τάξη με τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται, για έναν κόσμο στον οποίο όλοι και όλες θα κατανοούμε και θα σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα.

education

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.