Η ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2016, 14:34Εκτύπωση

Ουάσιγκτον: Η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε τις παρακάτω δηλώσεις, αναφορικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.
 

Ο Salil Shetty, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε: «Ο εκλεγείς πρόεδρος Τραμπ έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλά σημεία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής του εκστρατείας και έφερε στην επιφάνεια σοβαρούς προβληματισμούς για τον βαθμό της δέσμευσης που μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον από τις Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει πλέον αυτά να τα αφήσει πίσω του και τόσο να επιβεβαιώσει εκ νέου, όσο και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Η Margaret Huang, Εκτελεστική Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στις Η.Π.Α., δήλωσε: «Σε ακολουθία της εκλογής αυτής της εβδομάδας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρακολουθήσει ανησυχητικές και μερικές φορές δηλητηριώδεις ρητορικές από τον εκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ και άλλους. Αυτή η ρητορική δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κυβερνητική πολιτική. Τα ξενοφοβικά, σεξιστικά και άλλα σχόλια μίσους που έγιναν από τον Τραμπ δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση. Ο εκλεγείς Πρόεδρος Τραμπ πρέπει να δεσμευτεί δημοσίως ότι θα υποστηρίξει τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις. Από τα κέντρα κράτησης, μέχρι τη χρήση βασανιστηρίων, πολλά είναι τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχουμε δει όταν εκείνοι που εκλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν περιφρονούν τις υποχρεώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών προς τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλοι όσοι εκλέχθηκαν σήμερα – από το εκτελεστικό γραφείο μέχρι το δημοτικό συμβούλιο – πρέπει να λάβουν αυτά τα ζητήματα υπόψιν.

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.