ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 1 Ιουνίου 2016, 12:10Εκτύπωση

Δήλωση του James Lynch, Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική σε αντίδραση της χθεσινής (31/5) εκτέλεσης τριών Παλαιστινίων από τις αρχές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

 «Η θανατική ποινή συνιστά την έσχατη σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική τιμωρία και η χρήση της πάντα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα τεράστια κενά  στο σύστημα δικαιοσύνης της Λωρίδας της Γάζας, με τις επαναλαμβανόμενες εκθέσεις που επισημαίνουν την ευρέως διαδεδομένη χρήση των βασανιστηρίων, καθιστούν τις σημερινές εκτελέσεις ιδιαιτέρως σκανδαλώδεις. Οι αρχές της Χαμάς θα πρέπει να διακόψουν τυχόν περαιτέρω σχέδιά τους για συνέχιση των εκτελέσεων και αμέσως να θεσπίσουν ένα επίσημο moratorium.

Οι αρχές της Χαμάς προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις εν λόγω εκτελέσεις ως έναν τρόπο για να αποτρέψουν το έγκλημα, αλλά δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η θανατική ποινή έχει μεγαλύτερη αποτρεπτική επίδραση από τις ποινές φυλάκισης. Αντί να εκτελούν ανθρώπους, οι αρχές της Χαμάς θα πρέπει να αλλάξουν πορεία και να ξεκινήσουν την προώθηση της λογοδοσίας στην Λωρίδα της Γάζας, διενεργώντας ανεξάρτητες έρευνες ως προς τις παραβιάσεις από τις δικές τους δυνάμεις ». 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ την αναλυτική δημόσια δήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας. 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.