Η Διεθνής Αμνηστία είναι οργάνωση δράσης, που βασίζεται στη δύναμη της πίεσης που ασκεί η κοινή γνώμη ώστε να επιτευχθούν αλλαγές.

Κινητοποιούμε την πίεση της κοινής γνώμης για να σταματήσουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ενισχυθεί η υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα μέλη και οι υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας παίζουν το σημαντικότερο ρόλο προκειμένου να επιτευχθεί αυτό. Είτε αναλαμβάνουν δράση μόνοι τους, είτε με τους φίλους τους και τους γείτονές τους.

Ο καθένας μας έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε σημαντικές αλλαγές.

Τα μέλη της Διεθνής Αμνηστία κινητοποιούνται άμεσα. Στέλνουμε εκκλήσεις -γράμματα, κάρτες, ή ακόμα και μεγάλα πανό με υπογραφές- κατευθείαν στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και σε άλλους που μπορούν να σταματήσουν τις παραβιάσεις. Οι δωρεές των μελών και των υποστηρικτών δίνουν τη δυνατότητα στην οργάνωση να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα και παγκόσμιες εκστρατείες.

Οι υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας αυξάνουν την πίεση κινητοποιώντας ανθρώπους στα σχολεία τους, στις γειτονιές τους, στους χώρους εργασίας τους. Οι εθελοντές ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας ζητούν από άλλους να υπογράψουν έτοιμες εκκλήσεις, οργανώνουν υπαίθριες εκδηλώσεις και δρώμενα, δίνουν συνεντεύξεις και οργανώνουν δημόσιες ομιλίες και παρουσιάσεις.

Οι υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας επίσης οργανώνουν συναυλίες, θεατρικές βραδιές, εκθέσεις καλλιτεχνών ή παζάρια για την οικονομική ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας. Και πολλοί καλλιτέχνες -μουσικοί, ζωγράφοι, ηθοποιοί, συγγραφείς- προσφέρουν το ταλέντο τους για την υποστήριξη του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας συνεργάζονται με μέλη άλλων οργανώσεων ή ομάδων με παρόμοιο αντικείμενο και διοργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις.

Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

Στη Διεθνή Αμνηστία έχετε στη διάθεσή σας σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις παραβιάσεις που θέλουμε να σταματήσουμε, σαφείς και απλές οδηγίες για τις δραστηριότητες και τη δράση που ενδείκνυται να αναλάβουμε. Επίσης έχετε στη διάθεσή σας προσεγμένο υλικό για δράση και για τη δημοσιοποίηση των παραβιάσεων: έτοιμες εκκλήσεις, αφίσες, ενημερωτικά φυλλάδια, οπτικοακουστικό υλικό, σημειώσεις για να προετοιμάσετε ομιλίες και άλλα πολλά.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ανεξάρτητη και αμερόληπτη. Οι εκθέσεις της φωτίζουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οπουδήποτε και αν διαπράττονται.

Ενώ τα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας κινητοποιούν ανθρώπους και δημιουργούν ευρεία πίεση της κοινής γνώμης, άλλα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας επιφορτισμένα με συγκεκριμένους ρόλους καθώς επίσης και το προσωπικό της οργάνωσης δημιουργούν επιπρόσθετη πίεση προς εκείνους που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσα από πιο εξειδικευμένες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, επικοινωνούν με κρατικούς αξιωματούχους και εφιστούν την προσοχή τους στις εκθέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας ζητώντας τους να ασκήσουν εκείνοι πίεση για να σταματήσουν οι παραβιάσεις. Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία συχνά συνεργάζεται με επαγγελματικούς φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, θρησκευτικές ομάδες, ομάδες γυναικών και άλλες οργανώσεις. Άλλοτε επειδή τα μέλη εκείνων των οργανώσεων ενδιαφέρονται να αναλάβουν δράση για κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλοτε επειδή οι ηγέτες εκείνων των οργανώσεων έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση για να σταματήσουν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεκινά όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να μιλήσει εναντίον της παραβίασής τους δημοσίως. Οι παραβιάσεις σταματούν όταν πολλοί άνθρωποι ενώνουν τη φωνή τους. Η Διεθνής Αμνηστία δίνει σε όλους αυτή τη δυνατότητα.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.