© Pexels/RODNAE Productions

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ!

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, 13:14Εκτύπωση

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η διαμαρτυρία υπήρξε ένα ισχυρό εργαλείο για την αλλαγή. Όμως οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο καταστέλλουν τις διαμαρτυρίες και πρέπει να τις προστατέψουμε. Πρόσθεσε τη φωνή σου στην παγκόσμια έκκλησή μας για την προστασία της διαμαρτυρίας και πάρε μέρος στην εκστρατεία μας σήμερα!

Η «πορεία του αλατιού» στην Ινδία το 1930 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας· οι εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης· οι διαμαρτυρίες κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική: Όλα αυτά σηματοδοτούν καίριες ιστορικές στιγμές αλλαγής οι οποίες καθοδηγήθηκαν από ανθρώπους που αρνήθηκαν να τα παρατήσουν, που είπαν την αλήθεια στην εξουσία, ανθρώπους που διαμαρτυρήθηκαν. Η διαμαρτυρία είναι μια ισχυρή δύναμη για την αλλαγή, χάρη στη γενναιότητα εκείνων που μιλούν ανοιχτά διεκδικώντας ότι ένας πιο δίκαιος και ισότιμος κόσμος είναι εφικτός.

Αλλά αυτό το πολύτιμο δικαίωμα δέχεται επίθεση. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο περιορίζουν το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι στην εξουσία φοβούνται την αλλαγή. Πάρα πολλοί θέλουν να διατηρήσουν την καθεστηκυία τάξη. Πάρα πολλοί θέλουν να κρατήσουν τους ανθρώπους διχασμένους.

Με το να ενωθούμε και να διασφαλίσουμε ότι όλες και όλοι, ιδιαίτερα οι περιθωριοποιημένες/-οι και οι άνθρωποι που υφίστανται διακρίσεις, μπορούν να συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες, έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο. Μαζί, πρέπει να προστατέψουμε τη διαμαρτυρία όπου κι αν περιορίζεται, όποτε κι αν κινδυνεύει. Πρέπει να ενωθούμε για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να απαιτούν ειρηνικά την αλλαγή χωρίς να διώκονται.

Πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα και, για να το διορθώσουμε, χρειαζόμαστε όλες και όλους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ακριβώς όπως στις διαμαρτυρίες, είμαστε πλειονότητα και έχουμε τη δύναμη των αριθμών για να κάνουμε τη διαφορά.

Υπόγραψε την έκκληση και πάρε μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία μας για την προστασία της διαμαρτυρίας σήμερα!

Διεκδικούμε όλες, όλοι, παντού να προστατεύουν τη διαμαρτυρία. Γίνε ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ενώνονται για να διεκδικήσουν τις ελευθερίες μας και δείξε τη στήριξή σου στον αγώνα για την προστασία της διαμαρτυρίας σήμερα.