ΗΠΑ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ!

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2023, 10:42Εκτύπωση

Στην αρχή της προεδρίας του, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για να κρατήσει ανοιχτή τη στρατιωτική φυλακή στο Γκουαντάναμο. Έκτοτε δεν έχουν εισέλθει νέοι κρατούμενοι και μόνο ένας έχει μεταφερθεί εκτός. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει την ευκαιρία να ανατρέψει αυτή την επιβλαβή πολιτική και να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης. 

Το κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο συνεχίζει να κρατά 40 μουσουλμάνους άντρες επ' αόριστον, τους περισσότερους χωρίς κατηγορίες, ενώ πολλοί έχουν βασανιστεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Κανένας δεν έχει τύχει δίκαιης δίκης. Η φυλάκιση και η μεταχείριση στο Γκουαντάναμο συνιστούν κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να τερματίσει τώρα. 

Ο Toffiq al-Bihani είναι ένας από τους πέντε κρατούμενους στο Γκουαντάναμο που έχει λάβει άδεια για μεταφορά σε άλλες χώρες εδώ και πολλά χρόνια, αλλά παραμένει φυλακισμένος επ' αόριστον. 

Βασανίστηκε από τη CIA πριν σταλεί στο Γκουαντάναμο το 2003, όπου παραμένει χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή να έχει δικαστεί. Πήρε άδεια για μεταγωγή το 2010. 

Βοηθήστε μας να κλείσουμε το Γκουαντάναμο και να διασφαλίσουμε τη μεταφορά όλων των κρατουμένων που έχουν λάβει άδεια σε χώρες που θα σέβονται τα δικαιώματά τους.  

Πείτε στον πρόεδρο Μπάιντεν: Το κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο πρέπει να κλείσει μια για πάντα!