ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε στις 28 Ιουνίου 2022, 13:32Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να τερματίσει την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση. Αναλάβετε δράση τώρα και απαιτήστε από τις κυβερνήτριες και τους κυβερνήτες σε κάθε πολιτεία της Αμερικής να σταματήσουν τις απαγορεύσεις των αμβλώσεων και να προστατεύσουν τώρα το δικαίωμα στις υγειονομικές υπηρεσίες άμβλωσης.

Στις 24 Ιουνίου 2022 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να τερματίσει την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση. Αυτό σημαίνει ότι πλέον κάθε πολιτεία της Αμερικής θα ρυθμίζει μεμονωμένα το δικαίωμα στην άμβλωση. Οι αμβλώσεις απαγορεύονται πλέον πλήρως ή σχεδόν πλήρως σε 26 πολιτείες των ΗΠΑ, περισσότερες από τις μισές της χώρας, και περισσότερες είναι έτοιμες να θεσπίσουν περιορισμούς ή απαγορεύσεις του δικαιώματος στην άμβλωση.

Είναι σαφές: Οι Ηνωμένες Πολιτείες οπισθοδρομούν όσον αφορά το ανθρώπινο δικαίωμα στις υγειονομικές υπηρεσίες άμβλωσης.

Η πρόσβαση στην άμβλωση είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, δικαίωμα στην υγεία και δικαίωμα να είναι απαλλαγμένο από βία, διακρίσεις και βασανιστήρια ή άλλη σκληρή, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση. Ο εξαναγκασμός κάποιου ατόμου να κυοφορήσει παρά τη θέλησή του, για οποιονδήποτε λόγο, αποτελεί παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων. Η άμβλωση πρέπει να είναι νόμιμη, ασφαλής και προσβάσιμη για όλες.

Σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Αμερική, οι άνθρωποι έχουν όλο και μεγαλύτερη πρόσβαση στο ανθρώπινο δικαίωμα της άμβλωσης. Καλέστε τον κόσμο να πει στις ΗΠΑ να μην ανατρέψουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στείλτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις κυβερνήτριες και τους κυβερνήτες σε κάθε πολιτεία της Αμερικής και απαιτήστε να σταματήσουν τις απαγορεύσεις των αμβλώσεων και να προστατεύσουν το δικαίωμα στις υγειονομικές υπηρεσίες άμβλωσης τώρα.

_______________________

Διαβάστε την έκκληση στα ελληνικά εδώ:

 

Αγαπητή κυβερνήτρια, αγαπητέ κυβερνήτη,

Σας γράφω ως μέλος ενός διεθνούς κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οποίο αποτελείται από πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε παγκόσμιο επίπεδο, και ανησυχώ εξαιρετικά για το δικαίωμα στην άμβλωση στην πολιτεία σας. Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σχετικά με την υπόθεση Roe v. Wade, το δικαίωμα στην άμβλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύει να αποδεκατιστεί. Εναπόκειται πλέον στις πολιτείες να αποφασίσουν αν θα προστατεύσουν ή όχι το δικαίωμα στην άμβλωση. Χωρίς ταχεία και ουσιαστική δράση εκ μέρους σας και εκ μέρους του νομοθετικού σώματος της πολιτείας σας, οι άνθρωποι στην πολιτεία σας κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία να αποφασίζουν τι συμβαίνει με το σώμα τους.

Γράφω ως παγκόσμιος πολίτης για να σας ζητήσω να συνεργαστείτε με το νομοθετικό σας σώμα με σκοπό την προώθηση νομοθεσίας που θα προστατεύει πλήρως το δικαίωμα στην άμβλωση στην πολιτεία σας και να υποστηρίξετε νομοθεσία που θα ενισχύει ένα ευρύ φάσμα αναπαραγωγικών δικαιωμάτων για τις/τους ψηφοφόρους σας, όπως η πρόσβαση στον έλεγχο των γεννήσεων και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού. Επιπλέον, σας ζητώ να ασκήσετε βέτο σε κάθε νομοθεσία που θα περιόριζε με οποιονδήποτε τρόπο τη δυνατότητα των ανθρώπων να λαμβάνουν ασφαλείς υγειονομικές υπηρεσίες άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των νόμων που επιβάλλουν ακραία όρια κύησης, απαγορεύουν την πρόσβαση σε φαρμακευτική άμβλωση ή θέτουν περιττούς περιορισμούς στις/στους παρόχους αμβλώσεων.

Μην κάνετε κανένα λάθος: Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια του στραμμένα στις ενέργειες των ΗΠΑ, και στις ενέργειες που θα αναλάβετε ως κυβερνήτρια/της των ΗΠΑ. Σας ζητώ να υπερασπιστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πολιτεία σας και να προστατεύσετε το δικαίωμα στην άμβλωση και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας.

 

Με εκτίμηση,