ΙΣΡΑΗΛ: ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ, ΟΧΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2022, 11:04Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Χιλιάδες Παλαιστίνιες/-οι ζουν κάτω από το σύστημα απαρτχάιντ του Ισραήλ, και στην καρδιά αυτού του βίαια ρατσιστικού συστήματος βρίσκεται το βίωμα των Παλαιστινίων που τους αρνούνται να έχουν ένα σπίτι.

Για πάνω από 73 χρόνια, το Ισραήλ έχει εξαναγκαστικά εκτοπίσει ολόκληρες παλαιστινιακές κοινότητες και έχει γκρεμίσει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια Παλαιστινίων προκαλώντας τρομερό τραύμα και πόνο. Πάνω από 6 εκατομμύρια Παλαιστίνιες/-οι παραμένουν πρόσφυγες, και σήμερα τουλάχιστον άλλες/-οι 150.000 κινδυνεύουν πραγματικά να χάσουν τα σπίτια τους.

Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει και διατηρεί νόμους, πολιτικές και πρακτικές που σκοπίμως καταπιέζουν τις/τους Παλαιστίνιες/-ους, και εργάζεται ώστε να διασφαλίζει την Εβραϊκή Ισραηλινή κυριαρχία σε όλη την έκταση του Ισραήλ και των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών (ΚΠΕ). Αυτό περιλαμβάνει ρατσιστικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και τον σχεδιασμό νόμων και πολιτικών που καθιστούν αδύνατον για πολλές/ούς Παλαιστίνιες/-ους να χτίσουν σπίτια. Επιπλέον, επιτρέπει τις μαζικές κατεδαφίσεις σπιτιών χτισμένων χωρίς άδεια, τις οποίες άδειες αρνούνται συστηματικά στις/στους Παλαιστίνιες/-ους.

Το απαρτχάιντ είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και διαπράττεται με τη συγκεκριμένη πρόθεση να διατηρείται ένα βάναυσο σύστημα ελέγχου μιας φυλετικής ομάδας επί μιας άλλης. Κάθε βδομάδα, οι ισραηλινές αρχές εκτοπίζουν Παλαιστίνιες/-ους μέσω κατεδαφίσεων ή εξαναγκαστικών εξώσεων, γεγονός που καταδεικνύει πώς το Ισραήλ θέτει σκόπιμα τις/τους Παλαιστίνιες/-ους σε μειονεκτική θέση αποδίδοντάς τους κατώτερο καθεστώς σε σχέση με τις/τους Ισραηλινές/-ούς Εβραίες/-ους.

 

Με όλο και περισσότερες ιστορίες να έρχονται στο φως και όλο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο να κινητοποιούνται εναντίον αυτών των αδικιών, τώρα είναι η ώρα να εργαστούμε μαζί. Ως πρώτο βήμα, πρέπει να μιλήσουμε για τις/τους Παλαιστίνιες/-ους που ζουν κάτω από το απαρτχάιντ του Ισραήλ. Έχουμε τη δύναμη να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα, ακόμα και αν σημαίνει έναν πυλώνα τη φορά.

Αναλάβετε δράση ενάντια στις κατεδαφίσεις και τις εξαναγκαστικές εξώσεις τώρα γράφοντας στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Naftali Bennett.

Καλέστε τον να ακυρώσει αμέσως όλες τις εντολές για εξαναγκαστικές εξώσεις και για κατεδαφίσεις σπιτιών εναντίον των Παλαιστινίων στο Ισραήλ και στα ΚΠΕ, και να τερματίσει τους εξαναγκαστικούς εκτοπισμούς Παλαιστινίων.

---------------------------------------------------------------------

Αξιότιμε πρωθυπουργέ,

Σας γράφω για να εκφράσω την ανησυχία μου για τις/τους χιλιάδες Παλαιστίνιες/-ους που ζουν κάτω από το σύστημα απαρτχάιντ του Ισραήλ, και ειδικά εκείνες και εκείνους που κινδυνεύουν πραγματικά να χάσουν τα σπίτια τους.

Για πάνω από 73 χρόνια, το Ισραήλ έχει εξαναγκαστικά εκτοπίσει ολόκληρες παλαιστινιακές κοινότητες και έχει κατεδαφίσει εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια Παλαιστινίων προκαλώντας τρομερό τραύμα και πόνο. Πάνω από 6 εκατομμύρια Παλαιστίνιες/-οι παραμένουν πρόσφυγες, και σήμερα τουλάχιστον άλλες/-οι 150.000 μπορεί να χάσουν τα σπίτια τους.

Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει και διατηρεί νόμους, πολιτικές και πρακτικές που σκοπίμως καταπιέζουν τις/τους Παλαιστίνιες/-ους σε όλη την έκταση του Ισραήλ και των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών (ΚΠΕ). Αυτό περιλαμβάνει ρατσιστικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και τον σχεδιασμό νόμων και πολιτικών που καθιστούν αδύνατο για πολλές/-ούς Παλαιστίνιες/-ους να χτίσουν σπίτια. Επιπλέον, επιτρέπει τις μαζικές κατεδαφίσεις σπιτιών χτισμένων χωρίς άδεια, τις οποίες άδειες συστηματικά αρνούνται στις/στους Παλαιστίνιες/-ους.

Σας καλώ να ακυρώσετε αμέσως όλες τις εντολές για εξαναγκαστικές εξώσεις και για κατεδαφίσεις σπιτιών εναντίον των Παλαιστινίων στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, και να τερματίσετε τους εξαναγκαστικούς εκτοπισμούς Παλαιστινίων.

Σας ευχαριστώ.