ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ: ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ JANNA

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021, 16:49Εκτύπωση

Η 15χρονη Janna Jihad αντιμετωπίζει απειλές θανάτου και εκφοβισμό για το έργο της στην υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Αναλάβετε δράση τώρα και απαιτήστε την προστασία της.

Θέλω να ξέρω τι σημαίνει ελευθερία στην πατρίδα μου, τι σημαίνει δικαιοσύνη, τι σημαίνει ειρήνη και ισότητα χωρίς να αντιμετωπίζω συστηματικό ρατσισμό.

Janna

Η Janna Jihad ρισκάρει τα πάντα για να μιλήσει ανοιχτά εναντίον του καταπιεστικού συστήματος του Ισραήλ στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Όταν ήταν 7 ετών, ο θάνατος του θείου της από τον ισραηλινό στρατό την ώθησε να μιλήσει για τη στυγνή στρατιωτική κατοχή. H Janna βιντεοσκόπησε τον θάνατο του θείου της με το κινητό της μητέρας της και το μοιράστηκε με τον κόσμο. Μέχρι τα δεκατρία της, η Janna ήταν γνωστή ως η νεότερη δημοσιογράφος του κόσμου, καταγράφοντας την καταπιεστική και συχνά θανατηφόρα αντιμετώπιση του ισραηλινού στρατού προς τους/τις Παλαιστίνιους/ες.

Τα παιδιά στην Παλαιστίνη και οι κοινότητές τους στερούνται τα δικαιώματά τους και αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε καθημερινή βάση. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 73 παιδιά στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Κάθε χρόνο το Ισραήλ οδηγεί 500 με 700 παιδιά από την Παλαιστίνη σε στρατιωτικά δικαστήρια. Αυτά τα δικαστήρια δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα δίκαιης δίκης. Παρότι το Ισραήλ έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ωστόσο έχει αποκλείσει από αυτές τις προστασίες τα παιδιά παλαιστινιακής εθνικότητας από τη Δυτική Όχθη. Τα παιδιά από το Ισραήλ που ζουν στους παράνομους εποικισμούς κοντά στη Janna είναι προστατευμένα, αλλά εκείνη όχι.

Η Janna Jihad θέλει απλώς μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Θα έπρεπε να της δοθούν τα ίδια δικαιώματα όπως και σε κάθε παιδί και να μην της αφαιρεθούν επειδή είναι Παλαιστίνια.

Υπογράψτε την έκκληση και πείτε στις ισραηλινές αρχές να τερματίσουν τις διακρίσεις εις βάρος της Janna και να προστατεύσουν αυτήν και τα υπόλοιπα παιδιά της Παλαιστίνης, όπως απαιτείται από τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.