ΜΕΞΙΚΟ: ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ WENDY GALARZA

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021, 16:50Εκτύπωση

Η Wendy Galarza πυροβολήθηκε έπειτα από συμμετοχή της σε διαδήλωση στο Κανκούν του Μεξικού. Σχεδόν έχασε τη ζωή της διεκδικώντας τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της. Αναλάβετε δράση τώρα και ζητήστε δικαιοσύνη.

 

Η Wendy Galarza είναι μια αφοσιωμένη εργαζόμενη στην φροντίδα παιδιών που μιλάει ανοιχτά κατά του σεξισμού και της βίας στη χώρα καταγωγής της, το Μεξικό, όπου οι γυναίκες συχνά ταπεινώνονται, δέχονται επιθέσεις και δολοφονούνται.

Στις 9 Νοεμβρίου 2020, η Wendy συμμετείχε σε πορεία που διοργάνωσαν φεμινιστικές συλλογικότητες στο Κανκούν για να απαιτήσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας. Μετά την κλιμάκωση της διαμαρτυρίας, η Wendy προσπάθησε να διαφύγει, αλλά η αστυνομία την πρόλαβε. Τη χτύπησαν βάναυσα και την πυροβόλησαν δύο φορές. Ήταν τυχερή που επέζησε.

Η Wendy κατέθεσε καταγγελία κατά της αστυνομία, αλλά χρειάστηκαν μήνες για να αποδεχτεί τα στοιχεία η Εισαγγελία. Σήμερα, οι ύποπτοι για τον πυροβολισμό της δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Αλλά η Wendy δεν τα έχει παρατήσει· έχει δημιουργήσει μια συλλογικότητα και με άλλες γυναίκες που είχαν δεχτεί επίθεση κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Ποτέ δεν θα αφήσω να ξεχαστεί η 9η Νοεμβρίου. Θα συνεχίσω να υψώνω τη φωνή μου και να υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα τα δικά μου και των συναγωνιστριών μου.

Wendy

Στο Μεξικό, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και σε όλο τον κόσμο, οι γυναίκες σκοτώνονται σε ανησυχητικό βαθμό. Λόγω ανθρώπων, όπως η Wendy, που εκφράζουν τη γνώμη τους, οι γυναίκες σε κάθε τόπο έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν χωρίς φόβο. Οι αρχές θα έπρεπε να προστατεύουν άτομα σαν τη Wendy, αλλά αντιθέτως τους/τις επιτίθενται.

 

Αναλάβετε δράση τώρα και ζητήστε δικαιοσύνη για τη Wendy Galarza τώρα!