ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ JANI SILVA

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2020, 10:57Εκτύπωση

Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια Jani Silva, παρά τις απειλές που δέχεται για τη ζωή της, συνεχίζει να αγωνίζεται για την διατήρηση του οικοσυστήματος του Αμαζονίου και τα δικαιώματα των εκατοντάδων χωρικών της περιοχής (campesinos όπως ονομάζονται).

Η Jani Silva σε βοηθάει να αναπνέεις. Ναι, εσένα. Παρά τις επιθέσεις που έχει δεχτεί,  συνεχίζει να αγωνίζεται για την προστασία του οικοσυστήματος του Αμαζονίου. Γνωρίζει τη σημασία του- το νερό, το δάσος και οι υγροβιότοποι που βρίσκονται στον Αμαζόνιο παράγουν οξυγόνο χάρη στο οποίο ο κόσμος μπορεί να αναπνέει.

Ας μην σκεφτόμαστε μόνο τα δικά μας παιδιά αλλά και τις οικογένειες των άλλων, ας μην σκεφτόμαστε μόνο τη  χώρα μας αλλά και τις χώρες των υπολοίπων. Ας σκεφτούμε όλους όσους και όλες όσες μας χρειάζονται.
Jani Silva

Η Κολομβία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα της Αμερικής για τους περιβαλλοντικούς ακτιβιστές/ριες. Τόσο άνθρωποι όπως η Jani, που υπερασπίζονται το πιο πλούσιο οικοσύστημα της Κολομβίας όσο και εκείνοι/ες που ζουν σε αυτό, βρίσκονται καθημερινά θύματα επιθέσεων, διώξεων, ακόμα και δολοφονιών. Η Jani δέχεται απειλές από παράνομες ομάδες, τον στρατό, εμπόρους ναρκωτικών και πολυεθνικές εταιρείες.

Παρόλα αυτά η Jani ξυπνάει κάθε πρωί στις 5.30 και δουλεύει με τους εκατοντάδες campesinos της κοινότητας της πάνω σε πληθώρα σημαντικών προγραμμάτων, από  την αναδάσωση μέχρι την ενδυνάμωση των νέων.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπνέουμε, πρέπει να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας. Για να το κάνουμε αυτό οφείλουμε να προστατεύσουμε ανθρώπους όπως η Jani Silva.

Καλέστε τον Πρόεδρο της Κολομβίας να:

  • Διασφαλίσει ότι η Jani Silva και οι συνεργάτες/ιδές της έχουν πρόσβαση σε ένα πλάνο συλλογικής προστασίας.