ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο EMIL OSTROVKO

Δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2019, 11:24Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Όταν ο Emil ήταν 17 χρονών, συνελήφθη για ένα ελάσσον, μη-βίαιο αδίκημα σχετικό με ναρκωτικά. Σήμερα, 19 ετών, το μέλλον του διακυβεύεται καθώς υπηρετεί ποινή φυλάκισης οκτώ ετών. Λάβετε δράση και απαιτείστε να απελευθερωθεί.

Στα 17 του, ο Emil Ostrovko είχε όλη του τη ζωή μπροστά του. Αγαπούσε το διάβασμα και ανυπομονούσε να πάει στο πανεπιστήμιο. Αλλά τα όνειρά του διαλύθηκαν όταν κατηγορήθηκε για «παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ως μέλος οργανωμένης ομάδας», αφού ανέλαβε μια εργασία μεταφορέα μετά το σχολείο σε μια εταιρεία η οποία, όπως του είπαν, πωλούσε νόμιμα μείγματα καπνού.

Οι αστυνομικοί ερευνητές δεν έψαξαν ποτέ τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ή οποιονδήποτε άλλο. Μόνο ο Emil διώχθηκε. Μετά από μια άδικη δίκη, του αποδόθηκε μεγάλη ποινή φυλάκισης.

Στη φυλακή ανηλίκων ο Emil αναγκάστηκε να εργαστεί χειρωνακτικά για πολύ καιρό, και έπαθε κρυοπάγημα καθαρίζοντας το χιόνι με τα γυμνά του χέρια. Ενώ η ιατρική του φροντίδα βελτιώθηκε από όταν μεταφέρθηκε σε φυλακή ενηλίκων τον Ιούνιο, οι συνθήκες για πολλά παιδιά και νέους/ες που εκτίουν ποινές για ναρκωτικά είναι συχνά χειρότερες από ό, τι για τους άλλους κρατούμενους/ες.

Ο Emil θεωρείται είναι ένας από τους περίπου 15.000 ανθρώπους που υπηρετούν μακρές ποινές φυλάκισης στη Λευκορωσία για ελάσσονα, μη βίαια αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά. Τώρα, έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε αυτό, για τον Emil και άλλους ανθρώπους σαν αυτόν.


Αναλάβετε τώρα δράση και απαιτείστε από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας:

Να απελευθερώσει τον Emil,

• Να καθαρίσει το ποινικό του μητρώο,

• Να τερματίσει την πρακτική φυλάκισης παιδιών για ελάσσονα, μη βίαια αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά.