ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗ MARINEL ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2019, 11:04Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Η ζωή της Marinel Ubaldo ανατράπηκε όταν ένας υπέρ-τυφώνας έγινε η αιτία να καταστραφεί το σπίτι της στις Φιλιππίνες. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται ώστε η κοινότητά της να μετοικήσει σε ασφαλή περιοχή ενώ παράλληλα πιέζει την κυβέρνηση της χώρας της, καθώς και τις κυβερνήσεις όλων των κρατών ανά την υφήλιο, να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τις πραγματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το 2013, ο τυφώνας Haiyan χτύπησε τις Φιλιππίνες, σκοτώνοντας περισσότερους από 6.000 ανθρώπους. Η Marinel, που τότε ήταν μόλις 16 ετών, επέζησε από την καταστροφή. Τώρα, στην ηλικία των 22 ετών και όντας γνωστή ακτιβίστρια της νεολαίας, η Marinel έχει περάσει αρκετά χρόνια αγωνιζόμενη ακούραστα για τα περιβαλλοντικά δικαιώματα, και απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη στην κοινότητά της.

Έξι χρόνια μετά, η Marinel και χιλιάδες άλλοι/ες δεν έχουν εγκατασταθεί σε ασφαλή κατοικήσιμη περιοχή ώστε να έχουν την απαραίτητη πρόσβαση σε φαγητό, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, υγειονομικές εγκαταστάσεις και εργασιακή προοπτική.

Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ενώ όσοι/ες ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική αλλαγή υπόκεινται τις πιο βαριές συνέπειες. Όπως λέει η Marinel:

«Κάποιες χώρες που ιστορικά έχουν συνεισφέρει περισσότερο στην κλιματική αλλαγή δεν έχουν ακόμα βιώσει τις πραγματικές επιπτώσεις της. Είναι σημαντικό να ακούσουν τις ιστορίες μας, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει δραματικά τη ζωή των ανθρώπων σήμερα».


Στήριξε τη Marinel και ζήτησε:

  • Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων να παρέχει πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, ασφαλή κατοικία και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής στα θύματα του τυφώνα Haiyan το 2013,
  • Οι κυβερνήσεις, ειδικά των πιο ανεπτυγμένων κρατών, που έχουν μέγιστη ευθύνη για την κλιματική αλλαγή, να υποστηρίξουν τις χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.