ΜΕΞΙΚΟ: ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ JOSE ADRIAN

Δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2019, 10:24Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Ο Jose Adrian ήταν μόνο 14 ετών όταν ξυλοκοπήθηκε από την αστυνομία στον δρόμο από το σχολείο προς το σπίτι του, στο Μεξικό.

Ο Jose Adrian βρισκόταν στον δρόμο από το σχολείο προς το σπίτι, όταν πέρασε δίπλα από έναν καβγά που μόλις είχε τελειώσει. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο αλλά ο Jose Adrian ήταν ο μόνος που είχε απομείνει εκεί. Η αστυνομία τον έριξε πάνω στο περιπολικό και ένας αστυνομικός πάτησε πάνω στον λαιμό του. Τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς τους γονείς του, και του φορέσαν χειροπέδες.

Ο Jose Adrian το πέρασε όλο αυτό μόνος του. Το χειρότερο είναι ότι, όταν οι γονείς του έφτασαν, τους ανάγκασαν να πληρώσουν ένα πρόστιμο για να καλύψουν την επισκευή του αστυνομικού οχήματος, το οποίο δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν.

Λόγω αυτού που του συνέβη, ο Jose Adrian έπρεπε να εγκαταλείψει το σχολείο για έναν χρόνο. Πλέον δεν μπορεί να κυκλοφορεί δημόσια. Ο Jose Adrian κατάγεται από τη φυλή των Μάγιας στο Μεξικό, όπου, όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, οι γηγενείς πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους τύπους διακρίσεων.

Η οικογένεια του μάχεται για δικαιοσύνη και αποζημίωση από την πολιτεία. Η συλλογική μας πίεση να τιμωρήσουν οι αρχές τους αστυνομικούς για τις πράξεις βίας μπορεί να συνεισφέρει στην υποστήριξη των αιτημάτων της οικογένειας του Jose.


Υπόγραψε την αίτηση και απαίτησε από τις αρχές στο Μεξικό:

  • Να παρέχουν στον Jose Adrian και την οικογένεια του επαρκείς αποζημιώσεις,
  • Να διεξάγουν μια πλήρη έρευνα για την υπόθεση του Jose Adrian και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπαίτιους,
  • Να απαιτήσουν η αστυνομία να σταματήσει στην περιοχή του Yucatan τις αυθαίρετες συλλήψεις.