ΥΕΜΕΝΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΟΠΛΩΝ

ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Δημοσιεύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2018, 12:22Εκτύπωση

Απαιτούμε να τερματιστούν οι εξαγωγές όπλων που χρησιμοποιούνται στην κρίση στην Υεμένη.

Εκτελέσεις και βασανιστήρια, καταστολή ακτιβιστών και ακτιβιστριών, δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών, δολοφονία ενός διαφωνούντος δημοσιογράφου σε προξενείο στο εξωτερικό (του Τζαμάλ Κασόγκι), κλιμάκωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη.  Αυτές είναι μόλις κάποιες από τις παραβιάσεις που λαμβάνουν χώρα, παρόλο που η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να μας αποσπάσει την προσοχή από αυτές, χρησιμοποιώντας δαπανηρές εκστρατείες δημοσίων σχέσεων.

Δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε να αγνοήσουμε τη σύγκρουση στην Υεμένη - η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από εικόνες πολιτών που σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται · άνθρωποι που λιμοκτονούν · σχολεία, νοσοκομεία, και αγορές που καταστρέφονται από βόμβες που αναγράφουν «made in USA» και «made in UK», καθώς έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρέπει να σταματήσουμε την εξαγωγή όπλων που τροφοδοτεί αυτές τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Υεμένη.

Μερικές χώρες - συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας - έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις πωλήσεις όπλων στον Συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Την ίδια στιγμή, χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γαλλία και ο Καναδάς, εξακολουθούν να τους προμηθεύουν με όπλα.

Μπορούμε να ασκήσουμε πίεση σε όλες τις χώρες να σταματήσουν τις εξαγωγές όπλων, να μειώσουν τις παραβιάσεις και τα δεινά των πολιτών και να στείλουν το μήνυμα στον Συνασπισμό ότι οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις δεν θα γίνουν ανεκτές.

Λάβε και εσύ δράση, μέσα από τη συμμετοχή σου στην παγκόσμια έκκληση για να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στον Συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Υπόγραψε την έκκληση τώρα και βοήθησε να δοθεί ένα τέλος στα δεινά των ανθρώπων στην Υεμένη.