Δημοσιεύθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018, 12:48Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Φυλακίστηκε γιατί μίλησε ανοιχτά κατά της θανατικής ποινής 

Όπως πολλοί άλλοι και άλλες, η Atena Daemi αγωνίζεται για το τέλος της θανατικής ποινής στο Ιράν. Έχει κάνει αναρτήσεις στο Facebook και στο Twitter που ασκούν κριτική στο ρεκόρ εκτελέσεων στη χώρα. Μοίρασε φυλλάδια και συμμετείχε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά της εκτέλεσης μιας νεαρής γυναίκας. Απλές πράξεις που δυστυχώς, στο Ιράν, χρειάζονται μεγάλο θάρρος.

Είναι απίστευτο, αλλά αυτές οι δραστηριότητες έχουν αναφερθεί ως «αποδεικτικά στοιχεία» της εγκληματικής της δραστηριότητας, με αποτέλεσμα τώρα να έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκισης. Η δίκη της ήταν παρωδία – διήρκησε μόλις 15 λεπτά και καταδικάστηκε με κατασκευασμένες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της «συγκέντρωσης και συνωμοσίας για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας».

Η σκληρή της μεταχείριση αποτελεί ένα ακόμα πικρό παράδειγμα της έντονης καταστολής απέναντι σε ανθρώπους που υπερασπίζονται ένα πιο δίκαιο Ιράν. Δεκάδες άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και πολλοί άλλοι αντιμετωπίζουν επιτήρηση, ανακρίσεις και παρατεταμένες διώξεις, που τους εξαναγκάζουν στη σιωπή.

Η Atena έχει υποφέρει ήδη πάρα πολύ. Έχει ξυλοκοπηθεί, έχει δεχτεί ψεκασμούς με σπρέι πιπεριού και έχει εξαναγκαστεί σε απομόνωση στη φυλακή. Ωστόσο, συνεχίζει να αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Νωρίτερα φέτος, ξεκίνησε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τη μεταφορά της σε μια κακόφημη φυλακή. Η υγεία της έχει επιδεινωθεί ανησυχητικά όσο είναι κρατούμενη. Πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα.

Πείτε στο Ιράν : Η Atena Daemi πρέπει να απελευθερωθεί


Γράψτε στις ιρανικές αρχές σήμερα
Προτρέψτε τους να απελευθερώσουν την Atena Daemi αμέσως και άνευ όρων.

Υπογράφοντας την έκκληση θα σταλεί αυτό το email στον Επικεφαλής του Δικαστικού Σώματος:

Εξοχότατε,

Σας καλώ να απελευθερώσετε την Atena Daemi αμέσως και άνευ όρων, και να αναιρέσετε την ποινή και την καταδίκη της. Πρόκειται για μια υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δεν έχει κάνει τίποτα περισσότερο από το να δρα ειρηνικά εναντίον της χρήσης της θανατικής ποινής στο Ιράν.

Είναι κρατούμενη συνείδησης που φυλακίστηκε για επτά χρόνια απλώς και μόνο επειδή ασκούσε ειρηνικά τα δικαιώματα της ελευθερίας της έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι και της συνάθροισης.

Η Atena Daemi βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση υγείας κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της. Ως εκ τούτου, σας καλώ να διασφαλίσετε ότι θα έχει πρόσβαση στην εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται, εκτός φυλακής.

Πρέπει να ελευθερωθεί σήμερα.

Με εκτίμηση,