ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ 11 ΕΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουνίου 2018, 11:18Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Ενωθείτε με τους ανθρώπους ανά τον κόσμο που συμπαραστέκονται στους Παλαιστίνιους που είναι παγιδευμένοι στη Γάζα.

Η Farah έχει περάσει σχεδόν το μισό της ζωής της σε ένα μέρος όπου έχει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα, όπου δεν υπάρχει καθαρό νερό και όπου δεν μπορεί καν να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να δει την αδερφή της. Δεν υπάρχει καμία ελευθερία κίνησης στην περιοχή που ζει. Έχει χάσει το πάθος που είχε για τη ζωή και είναι μόλις 20 χρονών.

Η Farah είναι μία από τους 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, οι οποίοι ζουν κάτω από έναν παράνομο αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Γάζα από το Ισραήλ εδώ και έντεκα χρόνια. Το Ισραήλ ελέγχει την πρόσβαση στη Γάζα μέσω αέρος, γης και θάλασσας, ενώ το πέρασμα της Rafah στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Παλαιστίνης παραμένει κλειστό τον περισσότερο χρόνο.

Οι άνθρωποι στη Γάζα ζουν σε μία υπαίθρια φυλακή. Δεν μπορούν καν να μπουν ή να φύγουν από τη Γάζα ελεύθερα, να δουν την οικογένεια ή τους φίλους τους, ή ακόμη και να λάβουν αναγκαία ιατρική περίθαλψη εκτός της Γάζας. Ακόμη και το πόσο μπορούν να απομακρύνονται από τη θάλασσα για να ψαρέψουν είναι περιορισμένο.

Το Ισραήλ λέει ότι διατηρεί τον αποκλεισμό για λόγους ασφαλείας, αλλά οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα φυλακίζονται και τιμωρούνται συλλογικά. Μόλις πρόσφατα, οι Παλαιστίνιοι οργάνωσαν μία μαζική διαδήλωση στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ με τη Γάζα, στην οποία απαιτούσαν το δικαίωμα να επιστρέψουν εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στα χωριά και στις πόλεις τους, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι κομμάτια του Ισραήλ και ζητούσαν να δοθεί ένα τέλος στον 11 ετή αποκλεισμό του Ισραήλ. Πάνω από 100 άτομα έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 12 παιδιών, και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί με πυρομαχικά από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Πρέπει να δείξουμε στους Παλαιστίνιους στη Γάζα πως δεν είναι μόνοι και μόνες.

Το Ισραήλ έχει την νομική και ηθική υποχρέωση να τερματίσει τον αποκλεισμό τους και να επιτρέψει στους ανθρώπους της Γάζας να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους. Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζητούν από τον κόσμο να αναλάβει δράση και πρέπει να αυξήσουμε τη διεθνή μας πίεση για να το καταφέρουμε.

Στείλτε ένα email στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και στον Υπουργό Άμυνας Avigdor Lieberman και πείτε τους να τερματίσουν άμεσα τον αποκλεισμό στη Γάζα.