ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου 2018, 11:08Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Το 2016, οι τουρκικές αρχές κήρυξαν τη χώρα σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Σκοπός τους ήταν να προστατεύσουν τους πολίτες μετά από μια αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος, αντί γι’ αυτό όμως έδωσαν στην τουρκική κυβέρνηση επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες δυνάμεις.

Οι άνθρωποι στην Τουρκία ζουν τώρα μέσα σε ένα κλίμα φόβου και εκφοβισμού και ενώ υποτίθεται πως η κυβέρνηση έπρεπε να τους προστατεύει, η ίδια παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την εξουσία της για να φιμώσει και να φυλακίσει τους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους δημοσιογράφους, τους δικηγόρους και τους ακαδημαϊκούς, συμπεριλαμβανομένου και του Επίτιμου Προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας της Τουρκίας Taner Kılıç, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιούνιο του 2017. Πρόκειται για μια στοχευμένη τακτική, σχεδιασμένη για να εκφοβίζει και να φιμώνει όσους και όσες αμφισβητούν την κυβερνητική δράση.

Ωστόσο εκατομμύρια άνθρωποι υψώνουν τη φωνή τους στην Τουρκία και δε θα φιμωθούν: ας ενώσουμε όλοι και όλες μαζί τις φωνές μας και ας απαιτήσουμε να δοθεί ένα τέλος στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Εκατοντάδες ΜΚΟ έχουν κλείσει μόνιμα και δεν μπορούν να στηρίξουν όσους και όσες τους έχουν ανάγκη: τα ΛΟΑΤΙ+ άτομα, τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας, τα παιδιά και τους πρόσφυγες. Το νομικό σύστημα έχει διαλυθεί. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τα δικαστήρια, επειδή δεν είναι ελεύθερα και ανεξάρτητα.

Οι άνθρωποι στην Τουρκία πρέπει να απολαμβάνουν ελευθερία λόγου, να μπορούν να συζητούν για θέματα που τους αφορούν και να υπερασπίζονται χωρίς φόβο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρέπει να μπορούν να ζουν σε μια κοινωνία όπου είναι δίκαιη και ασφαλής.

Υπόγραψε και εσύ την έκκληση και υποστήριξε αυτήν την εκστρατεία. Εμείς με τη σειρά μας θα ασκήσουμε πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες και θα απαιτήσουμε να μην συνεχίσουν να προσποιούνται πως δεν συμβαίνει τίποτα στην Τουρκία.

Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να δείξουμε στην τουρκική κυβέρνηση πως γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη χώρα και να δείξουμε στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πως στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Ένωσε τη φωνή σου με εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κατακραυγή.