ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2018, 12:25Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Τα δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών δέχονται επίθεση στην Πολωνία

 

Η Πολωνία διαθέτει ήδη μία από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες σχετικά με τις εκτρώσεις στην Ευρώπη. Η έκτρωση επιτρέπεται μόνο όταν πρόκειται για εγκυμοσύνη έπειτα από βιασμό ή αιμομιξία ή εάν απειλείται η ζωή ή η υγεία της μητέρας ή λόγω σοβαρής ή θανάσιμης δυσμορφίας του εμβρύου.

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να περάσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα σκληραίνει ακόμη περισσότερο την ήδη περιορισμένη πρόσβαση των γυναικών σε έκτρωση.

Εάν αυτό συνεχιστεί, το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα αφαιρέσει από τη λίστα με τις επιτρεπόμενες αίτιες έκτρωσης, τον κίνδυνο να υποστεί σοβαρή ή θανάσιμη βλάβη το έμβρυο, θέτοντας έτσι και την υγεία της γυναίκας σε κίνδυνο.

Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν πως όλες και όλοι μαζί μπορούμε να το σταματήσουμε. Τον Οκτώβριο του 2016, όταν χιλιάδες γυναίκες στην Πολωνία βγήκαν στους δρόμους και οργάνωσαν διαδικτυακές εκστρατείες σε όλη τη χώρα, η πολωνική κυβέρνηση απέρριψε ένα νομοσχέδιο που σχεδόν θα απαγόρευε καθολικά τις εκτρώσεις.

Ας στηρίξουμε πάλι τον αγώνα και τα δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών στην Πολωνία.

Υπογράψτε την έκκλησή μας και ζητήστε από τον Πρωθυπουργό  της Πολωνίας και το Πολωνικό Κοινοβούλιο να απορρίψουν τους περαιτέρω περιορισμούς στη νομοθεσία σχετικά με τις εκτρώσεις.