ΤΟΥΡΚΙΑ: TANER ΚΑΙ ΟΙ 10 ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017, 13:50Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Καταδικάστηκαν επειδή υπερασπίστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Taner Kılıç έκανε απλώς τη δουλειά του, εκθέτοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία ως πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα αυτή. Αλλά στις 9 Ιουνίου 2017, φυλακίστηκε με την παράλογη κατηγορία ότι ήταν μέλος μιας «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ένα μήνα αργότερα, η İdil Eser, Επικεφαλής της Αμνηστίας Τουρκίας, η Özlem Dalkıran, ιδρύτρια της Αμνηστίας της Τουρκίας, που τώρα εργάζεται με την Avaaz και τη Συνέλευση Πολιτών,  και οκτώ άλλα άτομα βρέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου σεμιναρίου για ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κωνσταντινούπολη. Και οι 10 αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση - μια απαράδεκτη κατηγορία.

Η κράτηση των 10 ακτιβιστών της Κωνσταντινούπολης και η φυλάκιση του Taner ήταν οι τελευταίες ενέργειες από μια σειρά κυβερνητικών προσπαθειών να φιμώσουν τους επικριτές της. Από την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και έπειτα, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό ποινική έρευνα.

Μετά από μια παγκόσμια κατακραυγή, οι 10 της Κωνσταντινούπολης απελευθερώθηκαν με εγγύηση. Αλλά ο Taner είναι ακόμα στη φυλακή και οι υπόλοιποι 10 εξακολουθουν να κινδυνεύουν. Αυτά τα γενναία άτομα έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των άλλων. Η ποινικοποίηση τους αφήνει τους πάντες ευάλωτους στη συνεχιζόμενη καταστολή των ελευθεριών από την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Πείτε στον Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας να σταματήσει να διώκει αυτούς τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων και να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον τους.


Αξιότιμε Υπουργέ

Αυτή τη στιγμή, 11 άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, ακτιβιστών και άλλων αντιτιθέμενων φωνών στην Τουρκία, βρίσκονται οι ίδιοι σε κίνδυνο.

Μεταξύ αυτών είναι ο Taner Kılıç και ο İdil Eser από τη Διεθνή Αμνηστία. Όλοι και όλες βρίσκονται σε δίκη για εγκλήματα που σχετίζονται με την "τρομοκρατία" - μια παράλογη κατηγορία με σκοπό να σταματήσει ο ακτιβισμός τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σας καλώ να σταματήσετε τη δίωξη αυτών των υπερασπιστών των δικαιωμάτων και να διασφαλίσετε ότι θα αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον τους.

Με εκτίμηση