ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ: FARID AL-ATRASH ΚΑΙ ISSA AMRO

Δημοσιεύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017, 13:19Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Αντιμέτωποι με κατηγορίες επειδή διαμαρτυρήθηκαν για εγκλήματα πολέμου

Ο Farid al-Atrash και ο Issa Amro θέλουν να σταματήσουν οι ισραηλινοί εποικισμοί – ένα έγκλημα πολέμου που απορρέει από την 50ετη κατοχή Παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει μετατρέψει πολλές περιοχές από τα κατεχόμενα εδάφη σε απαγορευμένες ζώνες για τους Παλαιστινίους, καθιστώντας αδύνατη την ελεύθερη μετακίνηση για αυτούς. Αντίθετα, οι Εβραίοι Ισραηλινοί έποικοι είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν οπουδήποτε επιθυμούν. 

Ο Farid και ο Issa στηρίζουν τη μη χρήση βίας και τις ειρηνικές διαδηλώσεις και αντιμετωπίζουν συχνές απειλές και επιθέσεις από Ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους. Ο Issa προτρέπει τους παλαιστίνιους νέους να βρουν μη βίαιους τρόπους για να αντιτεθούν στους Ισραηλινούς εποικισμούς  και στους μεροληπτικούς νόμους στη Χεβρώνα. Εξαιτίας αυτής της δράσης του, οι Ισραηλινές αρχές τον έχουν συλλάβει περισσότερες από μία φορές, τον έχουν ξυλοκοπήσει, του έχουν δέσει τα ματιά και τον έχουν ανακρίνει. «Οι Ισραηλινές αρχές έχουν ως στόχο να μας κάνουν να σωπάσουμε», λέει. Ο Farid, ένας δικηγόρος ο οποίος αποκαλύπτει παραβιάσεις από Παλαιστινιακές και Ισραηλινές αρχές, αντιμετωπίζει παρόμοια παρενόχληση.

Το Φεβρουάριο του 2016, ο Farid και ο Issa συμμετείχαν σε μία ειρηνική διαδήλωση στην πόλη της Χεβρώνας, για τα 22 χρόνια από τότε που το Ισραήλ απαγόρευσε για πρώτη φορά την πρόσβαση στην οδό al-Shuhada στους Παλαιστινίους. Οι 200.000 Παλαιστίνιοι της Χεβρώνας κρατούνται ουσιαστικά όμηροι από τους 800 Ισραηλινούς εποίκους, οι οποίοι ζουν στο κέντρο της πόλης. Οι δύο άντρες τώρα αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες, καθαρά σχεδιασμένες για να εμποδίσουν το έργο τους σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πείτε στο Ισραήλ να αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίων του Farid και του Issa αμέσως. 


Προς: Τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,

Σας καλώ να αποσύρετε αμέσως όλες τις κατηγορίες εναντίον του Farid al-Atrash και του Issa Amro και να καταργήσετε τον στρατιωτικό νόμο 101. Σας καλώ επίσης να τερματίσετε την παρενόχληση του Farid και του Issa αλλά και όλων των άλλων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Farid και ο Issa θέλουν να τερματιστούν οι ισραηλινοί εποικισμοί - ένα έγκλημα πολέμου που απορρέει από την 50ετή κατοχή παλαιστινιακής γης από το Ισραήλ. Και οι δύο ακτιβιστές υποστηρίζουν τη μη βίαια δράση και αντιμετωπίζουν συνεχώς επιθέσεις από στρατιώτες και εποίκους. Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Issa και ο Farid διαδήλωσαν ειρηνικά ενάντια των οικισμών και της ισραηλινής κατοχής. Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζουν απαράδεκτες κατηγορίες, σχεδιασμένες για να παρεμποδίσουν το έργο τους για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με εκτίμηση