Δημοσιεύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017, 13:15Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων στέγης που έμεινε άστεγη

Η Ni Yulan έχει υποστεί βίαιες παρενοχλήσεις εδώ και χρόνια επειδή υπερασπίζεται ανθρώπους από εξαναγκαστικές εξώσεις. Η πρώην δικηγόρος έχει υποστηρίξει εκατοντάδες άτομα, τα οποία εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας προσοδοφόρων κατασκευαστικών έργων. Η ίδια ήταν μεταξύ των πολλών χιλιάδων που είδαν τα σπίτια τους να κατεδαφίζονται, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Η απάντηση της κυβέρνησης της Κίνας στον ακτιβισμό της ήταν να παρενοχλήσει την ίδια και την οικογένεια της, ελπίζοντας να σταματήσει το έργο της.  Η Ni Yulan έχει συλληφθεί επανειλημμένα και, κατά τη διάρκεια της κράτησης της, την χτύπησαν τόσο άσχημα που πλέον χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Η ίδια δέχεται συνεχώς απειλές εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση μαζί με την οικογένειά της και αλλάζει διαρκώς σπίτια εξαιτίας του φόβου και των εξώσεων.

Τον Μάρτιο του 2016, οι αρχές της Κίνας αρνήθηκαν να της χορηγήσουν διαβατήριο για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να δεχτεί ένα διεθνές βραβείο ως υπερασπίστρια των δικαιωμάτων στέγης. Τον Απρίλιο του 2017, κάποια άτομα εισέβαλλαν στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά της, άρπαξαν τη Ni Yulan, τον σύζυγό της και την κόρη της, και τους πέταξαν έξω από το σπίτι τους. Αφού αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στους δρόμους, η οικογένεια ζει τώρα σε προσωρινή στέγη με συνεχή παρενόχληση από την αστυνομία. Ωστόσο, η Ni Yulan δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να διεκδικεί ανθρώπινα δικαιώματα για όλους. Είναι η σειρά μας να την υποστηρίξουμε. 

Πείτε στην Κίνα να σταματήσει να παρενοχλεί τη Ni Yulan.


Προς: Διευθυντή του Τμήματος Δημόσεις Ασφάλειας του Δήμου του Πεκίνου

Αξιότιμε Διευθυντή

Σας καλώ να σταματήσετε να παρενοχλείται τη Ni Yulan και την οικογένειά της.

Η Ni Yulan έχει αντιμετωπίσει χρόνια επιθέσεων, παρακολούθησης, εκφοβισμού και άλλων ειδών κακομεταχείρισης, επειδή υπερασπίστηκε τους ανθρώπους που έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους. Έχει ξυλοκοπηθεί τόσο άσχημα από την αστυνομία που πλέον τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσει αναπηρικό αμαξίδιο. Οι αρχές την απειλούν εδώ και σχεδόν 20 χρόνια ενώ η ίδια και η οικογένειά της εξαναγκάζονται συνεχώς σε εξώσεις.

Σας ζητώ να σταματήσει αυτό το ανελέητο κυνηγητό της Ni Yulan και της οικογένειας της.

Με εκτίμηση