Δημοσιεύθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2017, 13:11Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Διεκδικεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού

Ο Sakris Kupila δεν έχει ποτέ προσδιορίσει τον εαυτό του ως γυναίκα. Ωστόσο, ο 21χρονος φοιτητής ιατρικής πρέπει να υπομείνει μία καθημερινή ταλαιπωρία επειδή τα έγγραφα ταυτότητάς του λένε ότι είναι γυναίκα.

Ο Sakris ήταν έφηβος όταν συνειδητοποίησε ότι το φύλο που του ανατέθηκε κατά τη γέννηση του δεν εξέφραζε ποιος είναι. Αλλά η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στη Φιλανδία προϋποθέτει ο Sakris να διαγνωστεί με μια «ψυχική διαταραχή» και να υποβληθεί σε εξαναγκαστική στείρωση. 

Για τον Sakris, η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Αντιτίθεται σε αυτή την ταπεινωτική μεταχείριση και απαιτεί μια αλλαγή στο νόμο.

«Τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των τρανς ατόμων παραβιάζονται κατάφωρα στη Φινλανδία. Όχι μόνο αντιμετωπίζουμε διακρίσεις μέσα στην ίδια την κοινωνία, αλλά και από το  ίδιο το κράτος», είπε ο Sakris.

Ο αγώνας του Sakris τον έχει στοχοποιήσει στη Φιλανδία και δέχεται απειλές και ανοιχτή εχθρότητα. Αλλά ο ίδιος δεν τα παρατάει. «Θα σταματήσω όταν τελειώσει ο αγώνας», λέει.

Πείτε στη Φινλανδία να αλλάξει τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και να στηρίξει τους υπερασπιστές των τρανς δικαιωμάτων.


Προς: Πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Αξιότιμε πρωθυπουργέ,

Σας καλώ να αλλάξετε τη νομοθεσία και να διασφαλίσετε ότι ο Sakris Kupila  και όλα τα τρανς άτομα στη Φινλανδία θα μπορούν να προβούν σε νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου τους, χωρίς να πρέπει να συμμορφώνονται με απαιτήσεις όπως η εξαναγκαστική στείρωση που παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματά τους.

Ο Sakris Kupila βιώνει διακρίσεις καθημερινά επειδή τα έγγραφα της ταυτότητάς του λένε ότι είναι γυναίκα - το φύλο που του αποδόθηκε κατά τη γέννηση του. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε ιατρικές επεμβάσεις για να μπορεί να αναγνωρίσει το κράτος ποιός είναι.

Η Φινλανδία έχει τη φήμη ότι είναι ανεκτική σαν χώρα. Ήρθε η ώρα να τιμήσετε τη φήμη της χώρας σας και να προστατεύσετε πλήρως τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Με εκτίμηση