
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: CLOVIS RAZAFIMALALA
Καταδικάστηκε επειδή προστάτευσε ένα σπάνιο τροπικό δέντρο
Ο Clovis Razafimalala είναι ένας πατέρας δύο μικρών παιδιών και περιβαλλοντικός ακτιβιστής, ο οποίος αγωνίζεται για να προστατέψει τα rosewood δέντρα της Μαδαγασκάρης, τα οποία κινδυνεύουν από παράνομη υλοτόμηση . Ένα διεφθαρμένο δίκτυο λαθρεμπόρων κυνηγάει τα δισεκατομμύρια δολάρια που μπορεί να εισπράξει από την παράνομη πώληση αυτού του σπάνιου δέντρου στη μαύρη αγορά. Ωστόσο, ο Clovis και άλλοι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές της χώρας στέκονται ως εμπόδιο στην κερδοφορία τους, ενώ η κυβέρνηση αδιαφορεί.
Ο ακτιβισμός τους όμως επηρεάζει τις ζωές τους. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Clovis φυλακίστηκε και κατηγορήθηκε ότι ξεκίνησε μια βίαιη διαμαρτυρία, παρά τις καταθέσεις μαρτύρων ότι βρισκόταν αλλού κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Clovis στοχοποιείται - το 2009, του είχαν κάψει το σπίτι ενώ έχουν προσπαθήσει να τον δωροδοκήσουν πολλές φορές για να εγκαταλείψει τον αγώνα του.
Τον Ιούλιο του 2017, ο Clovis καταδικάστηκε με ψευδείς κατηγορίες σε 5 χρόνια φυλάκισης και κινδυνεύει να φυλακιστεί ανά πάσα στιγμή εάν συνεχίσει τον ακτιβισμό του.
Πείτε στην κυβέρνηση της Μαδαγασκάρης να αναιρέσει άμεσα την ποινή του Clovis.
Προς: Υπουργό Δικαιοσύνης της Μαδαγασκάρης
Αξιότιμε Υπουργέ,
Σας καλώ να αναιρέσετε άμεσα την ποινή του Clovis Razafimalala. Ο Clovis είναι ένα σημαντικός περιβαλλοντικός ακτιβιστής, ο οποίος αγωνίζεται για να προστατεύσει το απειλούμενο τροπικό δάσος της Μαδαγασκάρης.
Τα δέντρα rosewood της χώρας είναι ένας πολύτιμος πόρος που απειλείται από ένα διεφθαρμένο δίκτυο λαθρεμπόρων που προσπαθεί να τα πουλήσει σε ένα παράνομο εμπόριο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Clovis πρέπει να προστατευθεί και όχι να τιμωρείται για τις θαρραλέες προσπάθειές του να σώσει το τροπικό δάσος της Μαδαγασκάρης από την παράνομη υλοτόμηση.
Με εκτίμηση