ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ 9 ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουλίου 2017, 12:29Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Η Idil Eser είναι το δεύτερο άτομο από τη Διεθνή Αμνηστία Τουρκίας που συλλαμβάνει η αστυνομία τον τελευταίο μήνα.

Προχθές το πρωί, η αστυνομία συνέλαβε οκτώ υπερασπιστές και υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τουρκίας και δύο εκπαιδευτές που συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο στην Κωνσταντινούπολη.

Για πάνω από 24 ώρες δεν τους επιτρεπόταν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους ή να δουν κάποιο δικηγόρο. Κανείς δεν ήξερε ακόμα και που βρίσκονταν.

Η Idil και οι υπόλοιποι δεν έκαναν κάτι κακό. Κάποιοι από αυτούς ανακρίνονται για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση»: μία γελοία και αβάσιμη κατηγορία.

Τέτοιου είδους επιθέσεις σε Υπερασπιστές/ριες Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γίνονται όλο και πιο συχνές. Η κυβέρνηση του Erdogan συνεχίζει την κατάχρηση της εξουσίας της, κάνοντας σκόπιμα τη χώρα ένα επικίνδυνο μέρος για όσους και όσες ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι τουρκικές αρχές πρέπει άμεσα και άνευ όρων να απελευθερώσουν και τους δέκα κρατούμενους.

Οι οκτώ υπερασπιστές/ριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι: İdil Eser (Διεθνής Αμνηστία Τουρκίας), İlknur Üstün  (Σύνδεσμος Γυναικών), Günal Kurşun (Human Rights Agenda Association), Nalan Erkem,(Συνέλευση Πολιτών), Nejat Taştan (Equal Rights Watch Association), Özlem Dalkıran (Συνέλευση Πολιτών), Şeyhmuz Özbekli(δικηγόρος), Veli Acu (Human Rights Agenda Association)

Υπογράψτε την έκκλησή μας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας


Αξιότιμε Υπουργέ,

Είμαι εξοργισμένος/η με την είδηση σχετικά με την φυλάκιση της Διευθύντριας της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, το δεύτερο άτομο που συλλαμβάνεται από την οργάνωση στο διάστημα του ενός μήνα. Προχθές το πρωί, η αστυνομία συνέλαβε την Idil Eser μαζί με 7 άλλους υπερασπιστές/ριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 2 εκπαιδευτές, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο στην Κωνσταντινούπολη.

Για πάνω από 24 ώρες δεν τους επιτρεπόταν η επικοινωνία με τις οικογένειές τους ή να δουν τον δικηγόρο και κανείς δεν ήξερε που κρατούνταν. Δεν έκαναν κάτι λάθος. Κάποιοι ανακρίνονται με την υποψία «συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», μία αβάσιμη και γελοία κατηγορία. Δεν έχει περάσει απαρατήρητο από όλον τον κόσμο το γεγονός ότι τέτοιου είδους επιθέσεις σε Υπερασπιστές/ριες Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γίνονται όλο και πιο συχνές στην Τουρκία.

Πρέπει άμεσα και άνευ όρων να απελευθερωθούν και οι δέκα κρατούμενοι.

Με εκτίμηση,