ΣΥΡΙΑ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η RANIA ALABBASI ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΑ

Δημοσιεύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015, 16:55Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Το 2013, κυβερνητικοί πράκτορες συνέλαβαν τη Rania Alabbasi και την οικογένεια της στη Συρία. Δεν δόθηκε ποτέ κάποια εξήγηση και κανένας τους δεν έχει ακουστεί από τότε.

Η Rania Alabbasi είναι πετυχημένη οδοντίατρος στη Δαμασκό της Συρίας και μητέρα έξι παιδιών: Dima, Entisar, Najah, Alaa, Ahmad and Layan, όλα μεταξύ 3 και 15 χρονών. Στις 9 Μαρτίου 2013, κυβερνητικοί πράκτορες της Συρίας μπήκαν στο σπίτι της και πήραν το σύζυγό της. Δύο μέρες αργότερα, επέστρεψαν για τη Rania και τα παιδιά της. Δεν υπάρχουν νέα για κανέναν τους από τότε.

Οι συριακές αρχές αρνούνται να δώσουν πληροφορίες στους συγγενείς της Rania για το τι συνέβη ή για το που βρίσκεται τώρα. Η αδερφή της Naila μπορεί μόνο να μαντέψει γιατί συνελήφθησαν: "Δεν άνηκε σε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης και δεν πήγαινε σε πορείες. Ήταν πάντα διαθέσιμη για να βοηθήσει τους άλλους".

Καθώς η κρίση στη Συρία έχει κλιμακωθεί, υπήρξε μια τεράστια αύξηση σε βιαιοπραγίες σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά από την κράτηση τους από τις κρατικές δυνάμεις ή έχουν συλληφθεί από ένοπλες ομάδες. Τα βασανιστήρια κρατουμένων είναι ανεξέλεγκτα και ως αποτέλεσμα, χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Συρίας έχει αγνοήσει ένα ψήφισμα του ΟΗΕ του 2014 που καλεί σε τερματισμό των επονομαζομένων "εξαναγκαστικών εξαφανίσεων". 

Ζητήστε από τη Συρία να απελευθερώσει τα παιδιά της Rania άμεσα. Η Rania θα πρέπει να απελευθερωθεί ή να της απαγγελθούν κατηγορίες και να περάσει από μια δίκαιη δίκη.


 

Προς τον Πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad

Η Rania Alabassi και τα έξι μικρά παιδιά της απήχθησαν από κυβερνητικούς πράκτορες το Μάρτιο του 2013 και δεν έχουν υπάρξει νέα τους από τότε.

Καμία εξήγηση δεν δόθηκε για τη σύλληψη τους τότε και οι συριακές αρχές δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία για τη ζωή τους και για το πού βρίσκονται. Η κυβέρνησή σας έχει επίσης αγνοήσει ένα ψήφισμα του ΟΗΕ το 2014, το οποίο καλεί να σταματήσουν αυτές οι ‘εξαναγκαστικές εξαφανίσεις’.

Κύριε Πρόεδρε, σας καλώ:

  • Να απελευθερώσετε άμεσα και άνευ όρων τα έξι παιδιά της Rania.
  • Να απελευθερώσετε τη Rania ή να της απαγγείλετε κατηγορίες για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο αδίκημα και να την δικάσετε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για δίκαιη δίκη.
  • Να αποκαλύψετε την τύχη και το μέρος που βρίσκεται η Rania Alabassi και τα έξι παιδιά της και να τους αναγνωρίσετε το δικαίωμα επικοινωνίας με την οικογένειά τους και το δικηγόρο τους.
  • Να διασφαλίσετε ότι η Rania και τα παιδιά της τυγχάνουν προστασίας από τα βασανιστήρια και κάθε άλλου είδους κακομεταχείρισης και ότι λαμβάνουν οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα χρειάζονται.
  • Να παραχωρήσετε σε ανεξάρτητους ερευνητές απεριόριστη πρόσβαση σε όλους τους ανθρώπους που στερούνται την ελευθερία τους στη Συρία.