ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2015, 14:03Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Η Ιρλανδία έχει μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες παγκοσμίως σχετικά με τις εκτρώσεις. Αυτό υποστηρίζεται από το Σύνταγμά της, το οποίο προστατεύει τη ζωή του εμβρύου στην ίδια βάση με την ζωή της γυναίκας. Η πρόσβαση στην έκτρωση για τις γυναίκες και τα κορίτσια επιτρέπεται μόνο αν κινδυνεύει η ζωή τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η έκτρωση είναι έγκλημα που επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 χρόνια.

Είναι έγκυος. Χρειάζεται έκτρωση.

Όταν μια γυναίκα ή ένα κορίτσι αναζητήσει βοήθεια σε μια κλινική, η νομοθεσία τρομοκρατεί το/τη γιατρό της να σωπάσει. Δεν έχει σημασία ότι την βίασαν, ότι η εγκυμοσύνη της δεν είναι βιώσιμη, ότι η υγεία της βρίσκεται σε κίνδυνο – μια γυναίκα δεν μπορεί να κάνει έκτρωση στην Ιρλανδία. Μπορεί είτε να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να κάνει έκτρωση, είτε να πάρει το χάπι της έκτρωσης στην Ιρλανδία – και να παραβιάσει το νόμο.

Η Ιρλανδία αρνείται στις γυναίκες και τα κορίτσια την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη με σκοπό να δώσει προτεραιότητα στη ζωή του εμβρύου.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια που αναζητούν έκτρωση στην Ιρλανδία δεν είναι εγκληματίες. #notacriminal

Ζητήστε από τον πρωθυπουργό της χώρας Enda Kenny να αλλάξει τη νομοθεσία και να σταματήσει να αντιμετωπίζει τις γυναίκες και τα κορίτσια σαν εγκληματίες.
 


 

Η Ιρλανδία επιτρέπει την πρόσβαση στην έκτρωση για τις γυναίκες και τα κορίτσια μόνο αν κινδυνεύει η ζωή τους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η έκτρωση είναι έγκλημα που επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 χρόνια. Είναι στο χέρι σας να δράσετε ώστε να διασφαλίσετε πως η Ιρλανδία θα σταματήσει να φέρεται στις γυναίκες και στα κορίτσια σαν εγκληματίες. Σας ζητώ να

  • Ανακαλέσετε το άρθρο 40.3.3 (8η Τροποποίηση) του Ιρλανδικού Συντάγματος ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για την έκτρωση και την πληροφόρηση συμβατό με τα ανθρώπινα δικαιώματα, στη νομοθεσία και στην πρακτική.
  • Αποποινικοποιήσετε την έκτρωση.
  • Ανακαλέσετε την Πράξη για την Ζωή κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης 2013 και να την αντικαταστήσετε με νόμους που εξασφαλίζουν την ασφαλή και νόμιμη πρόσβαση στην έκτρωση, με έως ελάχιστη προϋπόθεση, τις περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας, κινδύνου για την υγεία ή σοβαρών και θανατηφόρων εμβρυϊκών αναπηριών.
  • Ανακαλέσετε την Πράξη για τη Ρύθμιση των Πληροφοριών (υπηρεσίες εκτός του κράτους για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης) 1995 και όποιους άλλους σχετικούς νόμους λογοκρισίας.