ΗΠΑ – ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ CHELSEA MANNING

Δημοσιεύθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014, 00:00Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Η στρατιώτης του Αμερικανικού Στρατού Chelsea Manning καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών στις 21 Αυγούστου 2013, επειδή δημοσίευσε απόρρητο υλικό της κυβέρνησης των Η.Π.Α. στον ιστότοπο Wikileaks. Ορισμένα από τα έγγραφα έκαναν λόγο για πιθανές καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου από τα στρατεύματα των Η.Π.Α. στο εξωτερικό, καθώς και από τις Αφγανικές και Ιρακινές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται παράλληλα  με τον αμερικανικό στρατό και τη CIA.

Η Chelsea αναφέρει πως προσπαθούσε να δώσει το έναυσμα για έναν ουσιαστικό διάλογο σχετικά με το τίμημα του πολέμου και να ευαισθητοποιήσει όσο αφορά την συμπεριφορά των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ωστόσο, δεν της επετράπη στην υπεράσπισή της να δηλώσει πως ενεργούσε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Επιπλέον, της απαγγέλθηκαν πρόσθετες περιττές κατηγορίες όπως αυτή της «συνεργασίας με τον εχθρό». Οι κατηγορίες αυτές φάνηκε να είναι μια προσπάθεια αποθάρρυνσης μελλοντικών πληροφοριοδοτών που θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν λανθασμένες πρακτικές της κυβέρνησης.

Εν αναμονή της δίκης της, η Chelsea προφυλακίστηκε για τρία χρόνια, και πέρασε έντεκα μήνες σε συνθήκες που ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα βασανιστηρίων του Ο.Η.Ε. περιγράφει ως «σκληρές και απάνθρωπες». Μεταξύ αυτών ήταν και ο εγκλεισμός της σε ένα μικρό κελί, χωρίς παράθυρο, για 23 ώρες την ημέρα.

Λάβετε δράση και υπογράψτε την έκκληση προς τον πρόεδρο των Η.Π.Α Barack Obama, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση της Chelsea Manning, την άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση των παραβιάσεων στις οποίες έχει εκτεθεί και την προστασία των πληροφοριοδοτών που αποκαλύπτουν πληροφορίες τις οποίες η πολιτεία έχει δικαίωμα να γνωρίζει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε την έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ και μέσω των λογαριασμών του στο Facebook και Twitter @BarackObama @WhiteHouse