ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ: ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ DR MOHAMMED AL-ROKEN

Δημοσιεύθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014, 00:02Εκτύπωση
Η έκκληση έχει ολοκληρωθεί. Ευχαριστούμε όλους όσοι υπέγραψαν.

Ο δικηγόρος και καθηγητής Dr Mohammed al- Roken καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση τον Ιούλιο του 2013, μετά από μια βίαιη καταστολή ακτιβιστών  για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Ήταν ένας από τους 69 ανθρώπους που  καταδικάστηκαν για σύσταση μυστικής οργάνωσης με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης, ύστερα από μια κατάφωρα άδικη μαζική δίκη 94 ακτιβιστών.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την δίκη, δεν επιτράπηκε η πρόσβαση σε δικηγόρο στον Mohammed και τους συναγωνιστές του – γνωστούς ως “UAE 94” – ενώ κρατήθηκαν σε απομόνωση. Κάποιοι δήλωσαν στον δικαστή ότι υπέστησαν βασανιστήρια και οι ομολογίες που αποσπάστηκαν μέσω βασανισμού χρησιμοποιήθηκαν ως απόδειξη στο δικαστήριο. Σε όλους στερήθηκε το δικαίωμα άσκησης έφεσης, γεγονός το οποίο αντιβαίνει το διεθνές δίκαιο. Την καταδίκη του ακολούθησαν χρόνια βασανισμών και εκφοβισμού από τις αρχές.

Μέχρι που, τον Μάρτιο του 2012, ο ίδιος και 132 άλλοι – συμπεριλαμβανομένων και ακαδημαϊκών, δικαστών και φοιτητών – υπέγραψαν μια έκκληση που ζητούσε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στα ΗΑΕ. Η κυβέρνηση απάντησε με άγριες επιθέσεις κατά των ακτιβιστών και κύματα συλλήψεων.

Ως δικηγόρος, ο Mohammed ανέλαβε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κανείς άλλος δε μπορούσε να αγγίξει. Υπήρξε για πολύ καιρό υποστηρικτής της Διεθνούς Αμνηστίας μα τώρα αντιμετωπίζει την ποινή της φυλάκισης επειδή εργάστηκε ακούραστος για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μαζί μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη για τον Dr Mohammed al-Roken.

Η ΔΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ. Σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου!