«ΕΦΥΓΕ» Η ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑ ΒΑΡΗ

Published on 9 May 2023, 17:04Εκτύπωση

Ο κόσμος της τέχνης είναι πλέον φτωχότερος καθώς η σημαντική ζωγράφος, γλύπτρια και πολίτης του κόσμου Σοφία Βάρη δεν είναι πια κοντά μας.

Το έργο της χαρακτηρίστηκε από έναν μοναδικό συνδυασμό ενός μεγάλου εύρους καλλιτεχνικών επιρροών με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα αυθεντικό, προσωπικό και αναγνωρίσιμο ιδίωμα. Στα ζωγραφικά και γλυπτά έργα της, τα οποία έχουν εκτεθεί σε σημαντικά μουσεία και δημόσιους χώρους παγκοσμίως, φόρμες και σχήματα συνομιλούν σε ευφάνταστους συνδυασμούς. Η τέχνη της ήταν σε συνεχή διάλογο με αυτή του διάσημου Κολομβιανού γλύπτη και επί 43 χρόνια συντρόφου της Φερνάντο Μποτέρο.

Στη Διεθνή Αμνηστία είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά του υφαντού έργου της «I Love Greece», το οποίο συναντούν οι ταξιδιώτες στις αφίξεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το έργο εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2018 παρουσία της καλλιτέχνιδος και του Βρετανού μουσικού και φίλου της Διεθνούς Αμνηστίας Sting, που με αυτόν τον τρόπο υποστήριξαν έμπρακτα την παγκόσμια εκστρατεία μας «I Welcome» για τις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες.

Το υφαντό στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης στους λαούς του κόσμου, υπενθυμίζοντας το καλωσόρισμα που επιφύλαξαν οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε χιλιάδες προσφύγισσες και πρόσφυγες από τη Συρία κατά την περίοδο του προσφυγικού κύματος.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.