Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΛΟΝΤΖΑΚΗ ΘΑ ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑΝ

Published on 4 May 2021, 10:20Εκτύπωση

‘Εφυγε πρόωρα από κοντά μας, ύστερα από αξιοθαύμαστη μάχη για τη ζωή, ένας δικός μας ξεχωριστός άνθρωπος, μια ιδιαίτερα αγαπημένη φίλη. Η Μαρία Μπολοντζάκη.
 

 

Η Μαρία, μέλος του Τμήματος από το 2002, δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην «Ομάδα 72» και στη συνέχεια σε θεματικά δίκτυα του Τμήματος, συμμετέχοντας σε πλήθος ακτιβιστικών δράσεων ενώ υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πολιτικής και ήταν παρούσα πάντοτε στη ζωή του Τμήματος.

Σε μια περίοδο που το Τμήμα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, η Μαρία αποφάσισε να στηρίξει με όλη της τη δύναμη την ανάκαμψή του θέτοντας υποψηφιότητα για τη Διοίκησή του.

Ως Ταμίας στα ΔΣ των θητειών 2013 – 15 και 2015 – 17, αλλά και ως απλή εθελόντρια, εργάστηκε εξαντλητικά για τη σταθεροποίηση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος στη δυσκολότερη τελικά περίοδο από την ίδρυσή του και η συμβολή της στο έργο αυτό υπήρξε πολύτιμη Εξίσου όμως πολύτιμη για το Τμήμα ήταν η καθαρή της σκέψη, η πολιτική της άποψη, η υπευθυνότητα, η χαρακτηριστική της ευθύτητα η ευαισθησία και το ήθος με τα οποία συνέβαλε στις συζητήσεις, στις διαβουλεύσεις και στις αποφάσεις για την πορεία του Τμήματος.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά λύπη του για την απώλειά της, για την απώλεια ενός ανθρώπου που προσέφερε το μέγιστο των δυνατοτήτων του, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάκαμψη του Ελληνικού Τμήματος.

Η Μαρία Μπολοντζάκη θα ζει πάντα στη μνήμη των ανθρώπων που τη γνώρισαν, ενώ το πρότυπο της ακέραιης, με ισχυρό αίσθημα δικαίου προσωπικότητάς της και του καθαρού λόγου της, θα αθροιστεί στις διαχρονικές και πολύτιμες παρακαταθήκες του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.