ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ "ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ"

Published on 19 May 2016, 10:26Εκτύπωση

Χάσμα μεταξύ των κυβερνητικών πολιτικών και των απόψεων των πολιτών για τους πρόσφυγες καταγράφει ένας νέος «Δείκτης Υποδοχής Προσφύγων».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (80%) παγκόσμιας έρευνας θα υποδέχονταν τους πρόσφυγες με ανοικτές αγκάλες, ενώ πολλοί θα ήταν διατεθειμένοι να τους φιλοξενήσουν στα ίδια τους τα σπίτια, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα εν λόγω ευρήματα καταδεικνύουν πως η πολιτική ρητορική κατά των προσφύγων δεν συνάδει με την κοινή γνώμη και συνηγορούν υπέρ της έκκλησης της οργάνωσης προς την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο για στήριξη του «Παγκόσμιου Συμφώνου» παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες.

Ο νέος Δείκτης Υποδοχής Προσφύγων βασίζεται σε μία παγκόσμια έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα μεγαλύτερο των 27.000 ατόμων από τη διεθνούς φήμης εταιρεία παροχής στρατηγικών συμβουλών GlobeScan και κατατάσσει 27 χώρες από όλες τις ηπείρους με βάση την προθυμία των κατοίκων τους να αποδεχθούν την εγκατάσταση προσφύγων στη χώρα, την πόλη, τη γειτονιά ή τα σπίτια τους.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα της Έρευνας της GlobeScan για λογαριασμό της Διεθνούς Αμνηστίας

Δείτεεδώ τη σειρά κατάταξης των 27 χωρών στον Δείκτη Υποδοχής Προσφύγων και πληροφορίες για την εταιρεία GlobeScan.

Δείτε εδώ τον Δείκτη Υποδοχής Προσφύγων για την Ελλάδα.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.