ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "THE EYE"

06FEBRUARY 2019
OPENING HOUR
PLACE
Βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, Ακαδημίας 32
MAP
MORE INFO

Κατηγορία: Film

Σκηνοθεσία: Στέργιος Ντινόπουλος

Διάρκεια: 20 λεπτά

Θα παρευρεθούν συντελεστές της ταινίας και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος φυσικά ελεύθερη!

Published on 31 January 2019, 12:15Εκτύπωση

Άνθρωποι φεύγουν και άνθρωποι έρχονται. Βάρκες πλέουν και σώματα πασχίζουν να μείνουν στην επιφάνεια. Βομβαρδισμοί, σφαίρες και διώξεις ξεριζώνουν παιδιά, γυναίκες και άντρες απ’ ό, τι θεωρούν «σπίτι» ωθώντας τους προς το άγνωστο.

Και το άγνωστο;

Άλλοτε μοιάζει με χέρι που απλώνεται να κρατήσει το δικό τους κι άλλοτε με σιδερένιο φράχτη που τους αναγκάζει να αναζητήσουν άλλους, ακόμη πιο επικίνδυνους δρόμους για να συνεχίσουν. Κι όμως, σε κάθε κομμάτι γης που θα βρεθούν πασχίζουν να δώσουν νόημα σε αυτό λέμε ζωή. Πρόσφυγες τότε και πρόσφυγες τώρα, παρόμοιες αιτίες, παρόμοιες ιστορίες, κοινές διαδρομές.

Το Δίκτυο της Διεθνούς Αμνηστίας για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό οργανώνει την προβολή ταινίας "The eye".

Είμαστε μία ομάδα ακτιβιστριών και ακτιβιστών που μας απασχολεί ό,τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αυτή τη στιγμή. Μας απασχολεί ο εγκλεισμός στα νησιά του Αιγαίου, μας απασχολούν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μας απασχολεί η εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανήλικων, μας απασχολεί η καθημερινή καταπάτηση δικαιωμάτων ανθρώπων που χρήζουν προστασίας. Έτσι αποφασίσαμε να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε συλλογικά με σκοπό την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα στείλτε μας email: campaigns@amnesty.org.gr

Προβολή ταινίας "The eye"
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.