ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΗΓΗΣΗΣ:«ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

10DECEMBER 2017
OPENING HOUR
20:00
PLACE
Σαχτούρη 4, Αθήνα 105 53, Ελλάδα
MAP
Published on 28 November 2017, 14:51Εκτύπωση

To Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και το «Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ» με αφορμή τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκστρατεία, τον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων, σας προσκαλούν στην παράσταση αφήγησης του ιστορητή Στέλιου Πελασγού «και ζήσαν αυτοί καλά...γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα», την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 20:00, στο «Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, τιμή εισιτηρίου 6€, τηλέφωνο κρατήσεων 6942420062.

Σ’ αυτήν την ξεχωριστή παράσταση, θα μας συντροφεύουν δύo καλές κι αχώριστες φίλες, η Ζωή και η Ελευθερία, μέλη και οι δύο της Διεθνούς Αμνηστίας, που τους αρέσει να διαβάζουν φωναχτά σαν να είναι ένα αισιόδοξο παραμύθι τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Και όχι μόνον αυτό  ξέρουν και να ακούν. Δεν βιάζονται. Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση γι’ αυτά τα κορίτσια. Όσοι δεν τις γνωρίζουν νομίζουν ότι είναι πάντα βιαστικές και φευγαλέες. Όχι. Ξέρουν να ακούν και να διαβάζουν προσεκτικά. Διαβάζουν κάθε γράμμα που στέλνουμε για να υπερασπιστούμε έναν άδικα φυλακισμένο ή βασανισμένο άνθρωπο. Ακούν με ενθουσιασμό κάθε ηρωική ιστορία όσων αγωνίζονται για  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Οι δύο αγαπημένες φίλες και ακροάτριες του ιστορητή Στέλιου Πελασγού του είπαν την Κυριακή το βράδυ να πει ιστορίες αληθινές και παραδοσιακές, να πει παραμύθια, μύθους και ιστορίες απ' όλο τον κόσμο ώστε να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Πληροφορίες:

«και ζήσαν αυτοί καλά....γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα»-Παράσταση αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό

Πού: «Εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Πότε: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 6€

* τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για  την ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας

Ο Δρ. Στέλιος Πελασγός είναι αφηγητής, Δρ. παιδαγωγικής και συγγραφέας. Αναβίωσε στην Ελλάδα και την Κύπρο την αρχαία τέχνη της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης, την τέχνη του παραμυθά και του ραψωδού. Δίνει παραστάσεις αφήγησης και διδάσκει σε βιωματικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Μεγάλο μέρος του έργου του διακονεί ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και μειονότητες (Ρομά, πρώην χρήστες, φυλακισμένους, ανθρώπους με σωματικές ή νοητικές αναπηρίες, ασθενείς, γέροντες κ.α.), αναπτύσσοντας την ψυχοθεραπευτική και παιδαγωγική δράση της τέχνης του. Συνεργάζεται σταθερά και εθελοντικά με οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της φύσης.

Χορηγός επικοινωνίας: 24Media

 

Παράσταση αφήγησης:«και ζήσαν αυτοί καλά...γιατί κάποιοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα»
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.