#ENDDISCRIMINATION

Τρέχω στον ΑΜΑ 2019 με την ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας για να στηρίξω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας στα σχολεία.

Ονομάζομαι Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά και είμαι δημοσιογράφος.

Στα 28 χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα είχα την ευκαιρία να εκφράσω όσα με προβληματίζουν μέσω του ραδιοφώνου, των εντύπων, της τηλεόρασης και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και αυτή η μοναδικότητα πρέπει να μας φέρνει όλους πιο κοντά. Ο ρατσισμός, ο διαχωρισμός, ο σεξισμός και οι προκαταλήψεις είναι στοιχεία που εμποδίζουν την προσωπική εξέλιξη και τη συλλογικότητα και γι’ αυτό προσπαθώ καθημερινά να περάσω μηνύματα αγάπης και αυτοβελτίωσης.

Τρέχω στον ΑΜΑ 2019 με την ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας για να στηρίξω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας στα σχολεία, ώστε κάθε παιδί να έχει την ευκαιρία να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να φροντίζει τους αδύναμους, να σέβεται τη μοναδικότητα, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους άλλους λαούς, το περιβάλλον, τα ζώα, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πάνω απ’ όλα τον ίδιο του τον εαυτό.

Από πολύ μικρή είχα δεχθεί εκφοβισμό από συμμαθητές στο σχολείο είτε για το γεγονός ότι ήμουν παιδί χωρισμένων γoνιών, είτε για το σώμα μου. Έμαθα να αντιμετωπίζω κάθε είδους σχόλια αλλά δυστυχώς όχι με τη βοήθεια των καθηγητών μου και μέχρι να το καταφέρω έπρεπε να διαχειριστώ μόνη μου την ανασφάλεια και τον αποσυντονισμό μου.

Αν μάθουμε όλοι να υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς να καταφεύγουμε σε διακρίσεις και να προσβάλουμε αν κάτι μας φαίνεται ξένο, θα βρούμε τις ισορροπίες που χρειαζόμαστε και πάνω απ’ όλα θα έχουμε βοηθήσει τον εαυτό μας.

Όλα αυτά καλλιεργούνται μέσα από το σχολείο και από το σπίτι μας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας έχει ως στόχο την ενημέρωση παιδιών, γονέων και κηδεμόνων ώστε αυτές οι αξίες να μη χαθούν, αλλά να αποτελέσουν και πάλι προτεραιότητα.

Τρέχω με τη Διεθνή Αμνηστία για να βοηθήσω το σκοπό μίας οργάνωσης που προασπίζεται τις αξίες που θεωρώ πολύτιμες.

Έλα να διασχίσουμε μαζί αυτόν τον δρόμο. Ακόμα και αν δεν αντέχεις να τρέξεις, μπορείς να κάνεις μία δωρεά ή μπορούμε να περπατήσουμε παρέα (εγώ σίγουρα θα το κάνω περπατητό, ίσως να τρώω και καμία σπανακόπιτα στη διαδρομή για να πάρω δυνάμεις). Κάθε συνεισφορά είναι σημαντική και η δική σου βοήθεια θα με κάνει να συνεχίσω να ελπίζω ότι οι επόμενες γενιές δεν θα μεγαλώσουν μέσα στο μίσος.

#AMA2019 #Run4Education #Run4HumanRights

• ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • LOUIZA SOLOMON - PANTA
  • ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ