Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2008, 00:00Εκτύπωση

(10 Ιανουαρίου - 30 Απριλίου 2008)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 Ιανουαρίου 2008
«Σχεδόν πάντοτε, η μειονότητα των δημιουργικών, αφοσιωμένων ανθρώπων, έκανε τον κόσμο καλύτερο»

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Οι επισκέπτες του αεροδρομίου της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μερικές από τις εκστρατείες και τις δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας μέσα από μια νέα έκθεση που παρουσιάζεται στο χώρο του αεροδρομίου από 10 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2008. Η έκθεση αποτελείται από 30 έργα Ελλήνων γραφιστών που, με το ταλέντο, τη δημιουργία και την εκφραστικότητά τους, προσέγγισαν το όραμα, τους στόχους, τις ιδέες και τα ιδανικά του παγκόσμιου κινήματος που αγωνίζεται συστηματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα εκθέματα, αφίσες και ειδικές καταχωρήσεις-δημιουργίες, αποτελούν τμήμα μιας ευρύτερης έκθεσης 220 περίπου έργων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006, με θέματα εμπνευσμένα από τις δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας. Η Apeiron Photos, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας και το φωτογραφικό πρακτορείο Corbis, προσκάλεσαν τους Έλληνες γραφίστες να δημιουργήσουν αφίσες και καταχωρήσεις με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού έργου της διεθνούς οργάνωσης.

Η δράση της Διεθνούς Αμνηστίας είναι διαρκής, καίρια, αυτόνομη, μη-κερδοσκοπική και απαραίτητη στην εποχή μας σε κάθε μεριά του πλανήτη. Με την έκθεση αυτή, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προσδοκά να συμβάλει στους στόχους και το όραμα του κινήματος, θέτοντας στο επίκεντρο τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία από κάθε μορφής παραβίασή τους.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή όλο το εικοσιτετράωρο για το κοινό (Αφίξεις, περιοχή «Α» Εκτός Schengen - χώρος προσβάσιμος σε όλους τους επισκέπτες).

Γραφείο Τύπου Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

τηλ.: 210 3537227, fax: 210 3537838

e-mail: press_info@aia.gr

Γραφείο Τύπου Διεθνούς Αμνηστίας

τηλ. 210 3600628, fax: 210 3638016

e-mail: press@amnesty.org.gr

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.