ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2016, 14:38Εκτύπωση

Ενημερωτικό σημείωμα

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να αξιοποιήσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, που ξεκινάει στις 15 Νοεμβρίου, ώστε να καλέσει σε συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες να αποφεύγουν τις ευθύνες που έχουν για την προστασία των προσφύγων, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να αξιοποιήσει την επίσκεψή του ώστε να στρέψει την προσοχή όχι μόνο στις τραγικές συνθήκες δεκάδων χιλιάδων προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αλλά και στην αποτυχία των ηγετών παγκοσμίως να ανταποκριθούν επαρκώς στην όλο και πιο βαθύνουσα προσφυγική κρίση», δήλωσε ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη.

«Όσο πλησιάζει ο χειμώνας και το παγκόσμιο πολιτικό κλίμα γίνεται όλο και πιο σκληρό, ο Πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να απαιτήσει οι εύπορες χώρες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να επιμεριστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους πρόσφυγες του κόσμου με έναν σημαντικά πιο δίκαιο τρόπο».

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κανονίσετε μια συνέντευξη, επικοινωνήστε με την Νίκη Μαυρομάτη,Υπεύθυνη Επικοινωνίας, τηλ. επικοινωνίας 210 3600628, email: press@amnesty.org.gr  

Σημείωση

Το Σεπτέμβριο, μετά τη «σύνοδο του Ομπάμα» και τη Σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες, η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε τους παγκόσμιους ηγέτες για την αποτυχία να πρωτοστατήσουν στην επίλυση του προσφυγικού: https://www.amnesty.org/en/latest/news/2016/09/refugee-crisis-leaders-summit-fails-to-show-leadership/

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.