ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ: «ΣΕΡΑΓΕΒΟ, Σ’ΑΓΑΠΩ»

Δημοσιεύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, 13:14Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της δράσης της για την αποκατάσταση των γυναικών θυμάτων σεξουαλικής βίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, κατά τη διάρκεια του πολέμου (1992 - 1995), η Διεθνής Αμνηστία σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
ΣΕΡΑΓΕΒΟ, Σ’ΑΓΑΠΩ

την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:30, στον κινηματογράφο Mikrokosmos (Συγγρού 106, Αθήνα).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η διοργάνωση της προβολής αποτελεί πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Γυναικών και της εθελοντικής ομάδας Βαλκανίων του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Έμα, θύμα ομαδικού βιασμού από στρατιώτες στη διάρκεια του πολέμου, παρακολουθεί μια φορά το μήνα την κρατική ομαδική θεραπεία, χωρίς να συζητά η ίδια το πρόβλημά της με τις άλλες γυναίκες. Η κόρη της Σάρα πιστεύει πως ο πατέρας της ήταν ήρωας του πολέμου, όταν όμως το σχολείο προσφέρει δωρεάν διακοπές στα παιδιά των ηρώων του πολέμου, η μητέρα της δεν κατορθώνει να παρουσιάσει τα κατάλληλα χαρτιά που να αποδεικνύουν τη δράση του πατέρα. Γιατί πίσω από την ιστορία αυτή, η Έμα κρύβει ένα τρομερό μυστικό από την κόρη της. Μυστικό που θα κλονίσει την ήδη κρίσιμη σχέση τους.

Σκηνοθεσία: Γιασμίλα Ζμπάντιτς

Σενάριο: Γιασμίλα Ζμπάντιτς

Παίζουν: Μιριάνα Καράνοβιτς, Λούνα Μίχοβιτς, Λέον Λούτσεφ
Η ταινία έχει τιμηθεί με τη Χρυσή Άρκτο, το  Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και το Βραβείο Ειρήνης, στο 56ο Φεστιβάλ Βερολίνου 2006

Δείτε το trailer της ταινίας στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=L4T_kij6f48&mode=related&search=trailer

Εδώ και περισσότερα από 13 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου 1992 - 1995, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, οι γυναίκες θύματα βιασμού και άλλων μορφών σεξουαλικής βίας δεν έχουν ακόμα δικαιωθεί, ενώ εξακολουθούν να υποφέρουν από σοβαρότατα σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Η Διεθνής Αμνηστία ασκεί πίεση στις αρχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με βάση το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, αναλαμβάνει δράση για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τη σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία -έναν πόλεμο για τον οποίο σήμερα όλοι σιωπούν.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.