ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "SAM ROMA / ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ"

19ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:45
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νέα Φιλοσοφική Σχολή, αίθουσα 106
ΧΑΡΤΗΣ
Δημοσιεύθηκε στις 18 Απριλίου 2016, 14:13Εκτύπωση

Η PSY.Κ.Ο. (Κινηματογραφική Ομάδα Ψυχολογίας Α.Π.Θ.) σε συνεργασία με τη Διεθνής Αμνηστία- Φοιτητική Ομάδα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη "Sam Roma / Είμαστε Τσιγγάνοι" την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 20:45 μ.μ στην αίθουσα 106 του κτηρίου της Νέας Φιλοσοφικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα των Ρομά.

«Είμαστε απ όλα. Ο,τιδήποτε θα το βρείτε. Από το χειρότερο μέχρι και το καλύτερο μπορούμε να κάνουμε σαν άνθρωποι». 
Ρομά: Ένας «μυστήριος λαός» που η ταυτότητά του χάνεται στα βάθη του χρόνου και στους μακρινούς τόπους της περιπλάνησης. Από την Ινδία και την Αίγυπτο, μέχρι τη Σουηδία και την Αγγλία και από τα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου ως τα σήμερα οι πλανόδιοι άρχοντες του δρόμου εμφανίζονται στο χάρτη της παγκόσμιας ανθρωπογεωγραφίας. Έκτοτε, ζουν στις παρυφές του περιθωρίου, στο μεταίχμιο της νομιμότητας και στο όριο της κοινωνικής αποδοχής.
Η περιήγηση στους καταυλισμούς της Αττικής, της Αργολίδας, της Ηλείας και της Αργολίδας και η καθημερινή επαφή μαζί τους έσπασε το φαινομενικό «άβατο» στον «απρόσιτο» κόσμο τους και οδήγησε σε μία κοινωνιολογική παρατήρηση με ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Προβολή ντοκιμαντέρ "Sam Roma / Είμαστε Τσιγγάνοι"
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.