@Colin Foo

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουνίου 2024, 18:41Εκτύπωση

Το Εργαστήριο Ασφαλείας της Διεθνούς Αμνηστίας παρουσίασε νέες λειτουργίες στον ιστότοπό του, προσθέτοντας στην υπάρχουσα σειρά εργαλείων, πόρων και ερευνών για την υποστήριξη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ακτιβιστών, των δημοσιογράφων και άλλων μελών της κοινωνίας των πολιτών έναντι των ψηφιακών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των κατασκοπευτικών λογισμικών.

«Η στοχευμένη παρακολούθηση και άλλες ψηφιακές απειλές έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να παρενοχλήσουν, να εκφοβίσουν, να φιμώσουν και να συρρικνώσουν την κοινωνία των πολιτών. Ο κύριος στόχος του Εργαστηρίου Ασφαλείας είναι να βοηθήσει τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους να αποκρούσουν τις ψηφιακές επιθέσεις και να αναζητήσουν δικαιοσύνη και λογοδοσία όταν αυτές συμβαίνουν», δήλωσε η Carolina Rocha da Silva, Διευθύντρια Επιχειρησιακού στο Εργαστήριο Ασφαλείας της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Ελπίζουμε ότι τα εργαλεία και οι πόροι μας θα συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση των υφιστάμενων ψηφιακών απειλών και θα προσφέρουν γρήγορη, προσβάσιμη υποστήριξη όταν πραγματοποιούνται επιθέσεις».

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας του Εργαστηρίου Ασφαλείας είναι η Γραμμή Βοήθειας Ψηφιακής Εγκληματολογίας για τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο, το πρώτο βήμα για τα άτομα που στοχεύουν να λάβουν υποστήριξη για τις ψηφιακές απειλές.

Διαθέτουμε πλέον μια ειδική δωρεάν γραμμή βοήθειας για άτομα που πιστεύουν ότι έχουν στοχοποιηθεί με κατασκοπευτικά λογισμικά και άλλες μορφές ψηφιακών απειλών. Εάν έχετε ισχυρές ενδείξεις για πιθανή επίθεση, είναι σημαντικό να κάνετε έναν έλεγχο της συσκευής σας.

— δήλωσε η Carolina Rocha da Silva.

Το Εργαστήριο Ασφάλειας δημιούργησε επίσης έναν Κόμβο Ψηφιακής Ασφάλειας, ο οποίος παρέχει συμβουλές και πόρους για να βοηθήσει τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα μέλη της κοινωνίας των πολιτών να βελτιώσουν την ψηφιακή τους ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει συνδέσμους προς σχετικές, προσβάσιμες και δωρεάν γραμμές βοήθειας που παρέχονται από άλλους οργανισμούς.

Τόσο η Γραμμή Βοήθειας για την Ψηφιακή Εγκληματολογία όσο και ο Κόμβος Ψηφιακής Ασφάλειας βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ασφάλειας, μαζί με όλη την αιχμηρή έρευνα, τις ενημερώσεις ειδήσεων, τις μελέτες περιπτώσεων Predator και Pegasus, τις εκστρατείες και τις λεπτομέρειες για την Υποτροφία Ψηφιακής Εγκληματολογίας, καθώς και πόρους σχετικά με το τι ακριβώς είναι η στοχευμένη παρακολούθηση.

Η ιστοσελίδα είναι πλέον διαθέσιμη στις βασικές γλώσσες της Διεθνούς Αμνηστίας: Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Αραβικά.

Λόγω του όγκου των αιτημάτων, το Εργαστήριο Ασφαλείας θα ανταποκρίνεται μόνο σε αιτήματα υποστήριξης από μέλη της κοινωνίας των πολιτών που διατρέχουν κίνδυνο και δεν θα είναι σε θέση να παρέχει γενική εκπαίδευση σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας ή τεχνική υποστήριξη.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.