ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δημοσιεύθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2020, 12:29Εκτύπωση

Η Διεθνής Αμνηστία χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου των Κρατών υπέρ της ισότητας ενώπιον του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το Εθνικό Συμβούλιο είχε ήδη εγκρίνει τον «γάμο για όλους και όλες» στις 11 Ιουνίου. Για τη Διεθνή Αμνηστία, πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα προς την ισότητα δικαιωμάτων για όλους και όλες.

Αυτή η απόφαση έρχεται σχεδόν επτά χρόνια μετά την κατάθεση της κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας της Kathrin Bertschy με την οποία αιτούνταν την επέκταση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια και αρκετά χρόνια μετά από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Εθνικό Συμβούλιο για την επίλυση ζητημάτων σε θέματα της δωρεάς σπέρματος και του τεκμηρίου μητρότητας. Ωστόσο, έχει ληφθεί σήμερα μια ιστορική απόφαση από το Συμβούλιο των Κρατών.

Η Ελβετία αναγνωρίζει επιτέλους ότι δεν υπάρχει λόγος να αρνηθούμε τα θεμελιώδη δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια και τις οικογένειες του ουράνιου τόξου
Alexandra Karle

 «Η Ελβετία αναγνωρίζει επιτέλους ότι δεν υπάρχει λόγος να αρνηθούμε τα θεμελιώδη δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια και τις οικογένειες του ουράνιου τόξου», δήλωσε η Alexandra Karle, Διευθύντρια του Ελβετικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Αυτή η άποψη έχει εδώ και καιρό νομιμοποιηθεί στον πληθυσμό: σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 82% των Ελβετών/ίδων τάσσονται υπέρ της επέκτασης του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια. «Πάρα πολλά ζευγάρια, οικογένειες και παιδιά χρειάστηκε να περιμένουν πάρα πολύ καιρό για να απολαύσουν ίσα δικαιώματα στην Ελβετία,» συνεχίζει η Alexandra Karle, «αυτό θα αλλάξει επιτέλους».

Η Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει δράση εδώ και χρόνια για την επέκταση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια. Η απόφαση που έλαβε σήμερα το Συμβούλιο των Κρατών είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της ακούραστης δέσμευσης και δράσης των queer οργανώσεων στην Ελβετία. Η Διεθνής Αμνηστία συγχαίρει το κίνημα LGBTI* για αυτή την ιστορική επιτυχία.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ
Υπερασπίσου τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στήριξε την ανεξαρτησία του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.